Hvordan erstatte en Camry toppakning

Hvordan erstatte en Camry toppakning


Det kan komme en tid du må skifte toppakning i din Toyota Camry med en 2,4-liters firesylindret motor. Typisk, blir jobben ment for en profesjonell mekaniker, siden det krever demontering og frakopling av en rekke deler i den øvre motor. Enten pakning er defekt eller motoren overopphetet, trenger du god tid og tålmodighet for å finne toppakning under topplokket og på toppen av motorblokken.

Bruksanvisning

1 Vær sikker på din Camry er kald før du arbeider i nærheten av motoren. La din kjølevæske renne i en ren gryte under radiatoren. Avlaste trykket fra drivstoffslanger. Løsne kablene fra batteriet terminalen. Skriv inn navnet på hver del på en etikett og merke hver øvre motor del.

2 Separat eller fjerne braketter, fester, sammenstillinger, ledninger, deksler, bolter og belter. Øvre motorkomponenter for å fjerne eller koble inkluderer: batteriklemmen deksel, luftfilter innløp, lavere radiator vindavviser, luftfilter, servostyring pumpe beltet utslippskontroll ventil, luftinntak surge reservoaret, radiator og drivreim.

3 Fjern inntaket manifold, timing belte, servostyring pumpe, kamaksler og eksosmanifold. Fjern sylindertoppstillinger til venstre og ri sider. Fjern kontaktene, slik som kamaksel timing ventil-kontakt, manifold absolutt sensor, kjølevæske temperatursensor og veivaksel posisjon sensor elektriske koblinger.

4 Løsne motorlednings parentes. Skru ut skruene 8-sylindrede i en krysser sekvens starter med den første bolten i høyre hjørne nederst. Ta kontakt med en Camry reparasjonshåndbok for nøyaktig krysser mønster. Undersøk boltene for å bekrefte at du har en utvendig diameter varierer fra 0,3524 til 0,3563 inches og en diameter på minst 0.3445 inches. Erstatte boltene når diameteren blir mindre enn 0.3445 inches.

5 Løft topplokket av Camry fra motorblokken. Fjern den gamle toppakning. Du må kanskje lirke den av med en skrutrekker. Kontroller sylinderhodet for lekkasjer, bulker eller skader.

6 Plasser en ny pakning med bokstaven "R" vendt oppover. Plasser topplokket på toppen av den nye toppakning. Sett en liten mengde smøring på boltene og tråder og sette skiver på boltene. Trekk til 8 bolter i en to-trinns prosess i riktig rekkefølge. Se på en Camry reparasjonsveiledning for å finne ut den nøyaktige rekkefølgen mønster. Stram boltene til 40 fot-pounds. Marker hver bolt på forsiden med maling. Stram hver bolt til 90 grader i nøyaktig mønster.

7 Erstatt hver komponent du fjernet og koblet tilbake i sin opprinnelige posisjon, herunder ankere, caps, braketter, slanger, bolter, kabler og sammenstillinger. Slå opp kodene på hver del for identifisering. Gjennomgå en Camry reparasjon guide for å finne riktig moment spesifikasjoner for de andre boltene. Erstatte kjølevæsken i kjøretøyet. Koble til batteriet.

Hint

  • Se gjennom en reparasjon manuell en anmeldelse tegninger av hver bil del.