Hvordan erstatte en 1998 Honda CR-V Rear Sway Bar

Hvordan erstatte en 1998 Honda CR-V Rear Sway Bar


CR-V ble introdusert i 1996 av japanske bilen maker Honda. 1998 Honda CR-V ble utviklet med en 2,0-liter, inline fire-sylindret motor. CR-V ble tilbudt med mulighet for to-wheel, eller firehjulsdrift. Svaie bar på Honda CR-V er utformet som en anti-roll-enhet. Når kjøretøyet går inn i en sving eller et hjørne, svaie bar produserer trykket på suspensjonen og rammen av CR-V, for å motvirke de krefter som forårsaker CR-V for å svaie eller rulle i en sving.

Bruksanvisning

1 Løft baksiden av CR-V, ved hjelp av en jekk med en kapasitet på 2 tonn eller mer. Place bukker under begge ender av de bakre opphengsarmene, rett bak dekkene. Bruken av kjøretøyet ramper for å heve baksiden av CR-V vil eliminere behovet for den bukker.

2 Lå under den bakre støtfangeren på CR-V, og skyver kroppen i en posisjon der du kan se begge sway bar foringer og deres mounts. De sway bar bushings er plassert der den svaie bar festes til chassis eller ramme av CR-V. Spray sway bar foring mounts grundig, ved hjelp av PB Blaster eller annen penetrerende spray. Også, spray begge sway bar end lenkene for å bistå i å fjerne rust som kan hindre fjerning av lenkene. La penetrerende spray sitte i minst fem minutter, før du går videre til neste trinn.

3 Fjern det gynging bar kobling ved en ende av stabilisatorstag anvendelse av en 3/8-tommers skralle og en dyp støpsel i den ene ende. Bruk en skrunøkkel for å skru mutteren på den motsatte enden. Snu både koblingen bolten og koblingen mutteren mot urviseren i forhold til deres stilling. Fjern mutteren fra sway bar linken helt. Hammer sway bar koble opp gjennom monteringshullene og ut av sway bar helt. Gjenta dette trinnet for å fullføre stabilisatorstag koblingen fjernelse av den andre siden av CR-V.

4 Rull jack under CR-V og heve den til den sitter under den bakre stabilisatorstag, i midten av baren. Ikke hev bar med jack. Hensikten med dette trinnet er å sørge for at sway bar ikke faller over deg mens du utfører de neste trinnene i dette prosjektet.

5 Fjern sway bar foringer fra sway bar, med en 3/8-inch skralle og socket for å fjerne festeboltene. Det er to sway bar foring bolter på hver sway bar foring. Fjern alle fire bolter. Fjern foringen fra hele sway bar hånd.

6 Skyv stabilisatorstag mot den ene side av CR-V, slik at den motsatte side blir fri av opphengningsarmene. Slipp fri siden av sway bar nedover og skyv sway bar helt fri for CR-V. Du kan bruke toppen av jack å dreie sway bar horisontalt under dette trinnet, slik at skyve sway bar fri for baksiden av kjøretøyet blir enklere.

7 Installer den nye sway bar opp i en mock up posisjon under CR-V. Plasser en jekk under midten av stabilisatorstag for å holde den på plass.

8 Installer nye sway bar foringer rundt sway bar. Installer foringer og foringer hold klipp ved å installere festeboltene. Start sway bar foring bolter inn i sine hull, men ikke stram dem. De sway bar busker mounts bør forbli løs slik at sway bar kan dreie for å akseptere sway bar lenker.

9 Installer nye sway bar forbindelser med skyve linkene ned gjennom toppen av sway bar. Når koblingen er gjennom sway bar, setter kragen spacer, mellom sway bar og suspensjonen knoke. Skyv koblingen gjennom kraven, og deretter gjennom suspensjonen arm. Stramme til mutteren på den motsatte side av koblingen, med en 3/8-tommers skralle og dyp socket. Hold i toppen av koblingen på plass ved hjelp av en skrunøkkel. Stram koblingen ligaen mellom 70 til 90 fot-pounds av dreiemoment.

10 Stram sway bar foringen montere bolter mellom 90 til 110 fot-pounds av dreiemoment.

11 Senk bilen etter at du har dobbeltsjekket både dreiemoment på sway bar linker, og dreiemomentet på sway bar montere foringer.

Hint

  • Skifte både sway bar koblinger, samt sway bar mount bushings, vil sikre at du får optimal ytelse ut av din nye sway bar. De sway bar lenker og foringer er tilgjengelig gjennom en Honda forhandler, samt en auto deler butikken.
  • Løft aldri et kjøretøy på ujevnt underlag eller en skråning. Løfte et kjøretøy på ujevnt underlag kan føre til knekt og bukker til å kollapse. Unnlatelse av å følge denne advarselen kan føre til skade på kjøretøy, personskade eller død hvis du er under bilen når den kollapser.