Hvordan erstatte en 1993 Toyota 4Runner Timing Belt

Hvordan erstatte en 1993 Toyota 4Runner Timing Belt


Du bør bytte registerremmen på Toyota 4Runner omtrent hver 60.000 miles. Flere av de verktøyene du trenger for jobben er ikke funnet i standard verktøykasse, så du må plukke dem opp før du begynner å endre beltet. Kostnaden av verktøyene er minimal, men i forhold til hva du vil spare i lønnskostnadene for å erstatte timing belte selv.

Bruksanvisning

Fjerne Registerreim

1 Løft panseret og rekvisitt åpen. Koble den negative kabelen fra batteriet. Tapp kjølevæske i avløpet pannen ved å åpne tømmeventilen på bunnen av radiatoren med en skiftenøkkel.

2 Ta av radiator og dens liksvøpet bruker riktig nøkkel.

3 Fjern servopumpe og sitt belte med en skiftenøkkel.

4 Fjern tennpluggene fra motoren med en tennplugg, en skralle og en utvidelse.

5 Koble luftslangene fra luften røret ved hjelp av en flat skrutrekker til å løsne klemmene. Fjern klemmene på vannet bypass slangen ved luftrøret ved hjelp av en skrutrekker. Fjern vannuttaket med en skiftenøkkel.

6 Løsne dynamoen med socket og skralle og skyv den mot motoren å løsne beltene. Trekk generatorrem og fjern klimaanlegget beltet. Fjern væsken kopling, guiden og viften trinse med trinse vifte.

7 Koble den høye spenning ledninger og deres klemmer på timing belte dekselet ved hjelp av riktig verktøy. Fjern timing belte dekselet og de tre pakninger.

8 Drei veivakselen klokken bruker riktig fastnøkkel til sporet på det på linje med 0 på timing belte dekselet. Dette vil sette motoren i øvre dødpunkt av kompresjonsslaget, slik bilen vil være riktig timet når du installerer den nye timing belte.

9 Ta av servostyring trinse med trinse vifte. Fjern bolten fra veivakselen ved hjelp av kontraholdeverktøy. Ta sveiven trinse med trinse vifte.

10 Fjern vifte trinse braketten og lavere timing belte dekselet med en skiftenøkkel.

11 Fjern timing belteføringen og spenning våren ved hjelp av en tang. Bruk et målebånd for å sjekke lengden på spenning våren for å være sikker på at det ikke har strukket. Det bør være 54,6 mm.

12 Løsne kabelføringstrinsen med en skiftenøkkel. Flytt den så langt til venstre som mulig og midlertidig stramme den. Fjern registerremmen.

Installere Registerreim

1. 3 Sett den nye beltet på plass. Ikke brett eller bøy den, da dette kan skade den. Pass på at du plasserer beltet riktig i henhold til ruteskjema (se referanser).

14 Løsne kabelføringstrinsen bolten og flytte den tilbake til høyre så langt det går. Stram det midlertidig. Koble fjær og løsne kabelføringstrinsen akkurat nok til at det er i stand til å bevege seg med spenningen våren.

15 Installer veivakselen bolt midlertidig. Bruk en skiftenøkkel til å skru veivakselen to fullstendige omdreininger. Vær sikker på at alle merkene riktig justert med matchende merkene på dekselet og huset. Stram kabelføringstrinsen bolten og trekk den til 27 ft.-lbs.

16 Ta sveiven trinse bolt med skiftenøkkel og installere timing remstyringen med cupped side ut.

17 Monter bunndekselet og pakninger og skru tett med en skiftenøkkel.

18 Installer fan trinse braketten og skru bolten til 30 ft.-lbs. med en momentnøkkel. Monter den øvre timing dekselet og stram godt.

19 Plasser veivakselen skivene, noe som gjør at det er foret opp med Woodruff nøkkelen i veivakselen. Stram bolten til 181 ft.-lbs. med momentnøkkel.

20 Installer fan trinse, guide, væske kopling og dynamo drivreim. Juster strammingen ved å trekke dynamoen tilbake til fronten av bilen og stramme den med en skiftenøkkel.

21 Installer servostyring pumpe og belte og trekk til med en skiftenøkkel. Installer klimaanlegg belte og justere spenningen med beltestrammeren.

22 Sett flytende pakningsmateriale på monteringsoverflaten vannuttak i henhold til produktets instruksjoner. Installer vannavløpet. Stram boltene med en skiftenøkkel og koble slangen. Trekk slangen med en skrutrekker. Koble luftslangene og stram klemmene med skrutrekkeren.

23 Monter tennplugger ved hjelp av tennplugg, skralle og forlengelse. Stram tett, men ikke stram eller du vil skade gjengene.

24 Installer radiatoren og liksvøpet. Stram med en skiftenøkkel og fylle radiatoren med kjølevæske.

25 Start 4Runner. Sjekk grundig for lekkasjer og bruke en timing lys for å sjekke timingen.

Hint

  • Hvis du bruker en ren renne pannen, kan du bruke kjølevann når du er ferdig med jobben.
  • Etylen-glykol i kjølevæske er farlig ikke bare for miljøet, men også til husdyr, som er tiltrukket av sin søte lukt og smak. Pass på at du drenere væske ordentlig inn i en renne pannen og at du tørker opp noen kjølevæske som søl.