Hvordan erstatte eksosmanifolden Pakninger på en 2001 Ford F-150

Eksos manifolder på 2001 Ford F-150 bør endres når du hører dem lekker. Avhengig av hvor ille lekkasjen er, kan du høre en hvesende lyd, eller du kan høre en banke lyd. Eksos lekkasje bør repareres med en gang, så det vil bare bli verre og til slutt vil skade motoren, da det fører til magert eksos forhold.

Bruksanvisning

1 Hev bilen med gulvet jack, deretter støtte det med jack stands. Ta av frontskjerm sprutdeksel med riktig socket. Hvis motoren er en 4.6- eller 5.4-liters motoren, ta bremsen booster slange og brakett på eksosmanifolden og EGR ventil rør, bruke de riktige kontaktene.

2 Fjern mutterne fra eksosmanifolden, ved hjelp av riktig socket eller fastnøkkel, avhengig av hva verktøyet passer mellom rørene. Måten rørene er bøyd noen ganger gjør får en stikkontakt på mutter vanskelig, og det er rett og slett raskere å bruke en skiftenøkkel.

3 Trekk manifold bort fra motoren langt nok til å trekke pakningen av motoren. Pass på at ingen deler av pakningen er igjen på motor eller manifold pakning montering overflater.

4 Plasser den nye eksosmanifolden pakning på studs og presse eksosmanifolden til motoren og inn på stenderne. Installer alle mutterne for hånd så langt de vil gå. Stram mutterne til 18 fot-pounds av dreiemoment, og starter med mutteren på toppen av eksosmanifolden nærmest brannmuren. Stram mutteren under den, så den neste toppmutteren, deretter mutteren under det. Stram resten av nøtter, arbeider fra tilbake til forsiden og topp til bunn.

5 Sett på EGR rør, brems booster slangen og braketten. Sett front fender splash skjold. Senk F-150 off bukker, ved hjelp av gulvet jack.