Hvordan erstatte dieselfilteret i en Mercedes

Hvordan erstatte dieselfilteret i en Mercedes


For å beskytte sine motorer og høytrykksinnsprøytningspumper fra skitt og vann, er Mercedes Benz dieselmotorer utstyrt med to drivstoffiltre. Eiere kan bli lullet inn i en falsk følelse av sikkerhet ved den legendariske pålitelighet av disse motorene. Dette betyr at enkelte eiere overse visse vedlikeholdsprosedyrer. Men for å sikre optimal motorytelse, diesel drivstoff-filtre bør skiftes hver 5000 miles. Endre drivstoffiltre på en Mercedes Benz er ganske enkelt.

Bruksanvisning

1 Løft panseret og finn gjennomsiktig pre-filter og hovedfilterenheten. Disse er på den venstre side av motoren. Forfilteret er under brennstoffinjektoren pumpen, og hovedfilteret er montert på motorblokken fremover av injektoren pumpen. Løsne bensinslangen koblet til pre-filter med en skrutrekker. Knip av drivstoff og koble slangen med en blyant eller en golf tee. Løsne frontslangeklemme. Ta av pre-filter fra slangen og erstatte den med en ny enhet. Koble inntaksslangen og stram begge slangeklemmer med en skrutrekker.

2 Bruk en 13mm pipenøkkel med en utvidelse til å løsne de to boltene på braketten holder hovedfilterenheten til motorblokken. Dette gir bedre adgang til filteret kan. Fjern det hule sentrum bolten fra toppen av filterhuset med en pipenøkkel. Spinn filter kan av filterhuset.

3 Erstatte den nedre "O" ring på det hule sentrum bolten med den nye "O" ring forsynt med filteret. Fukt det nye filteret gummipakningen med diesel. Slip pakningen i sporet på toppen av det nye filteret kan. Fyll boksen med ren diesel å fremskynde blødning prosessen beskrevet i neste trinn. Monter filteret kan i øvre huset med pilen på kannen peker mot injektoren pumpeinntaket. Sett inn hule sentrum bolt inn i toppen av filterhuset, og stram den med en pipenøkkel. Ikke skad pakning med over-stramme bolten.

4 Stram de to brakett boltene som holder filterhuset til motorblokken med 13mm pipenøkkel.

5 Luft innestengt luft fra drivstoffsystemet. Se i bilens bruksanvisningen. Noen modeller har en matepumpe knott på toppen av bensinpumpen som må være deprimert flere ganger for å lufte systemet og fylle den pre-filteret med diesel. Senere modeller har ikke en håndpumpe, men motoren må omsettes med starteren i 30-sekunders bursts til motoren branner. Start motoren og nøye sjekke systemet for drivstofflekkasjer.

Hint

  • La motoren avkjøles før du skifter filtrene.
  • Bruk engangsgummihansker når du arbeider med diesel.