Hvordan erstatte Bremser på en 1998 GMC Sierra

Hvordan erstatte Bremser på en 1998 GMC Sierra


I 1962, General Motors endret navnet på Chevrolet og GMC pickups til C- og K-serien. C-serien indikerte to-wheel drive og K-serien indikerte firehjulstrekk. I 1975 navnene på trim nivåer på GMC lastebiler endret til Sierra, Sierra Grande, High Sierra og Sierra Classic med Sierra trim nivå som base nivå GMC CK pickup. I 1999 ble den Sierra Navn modellen av GMC pickup, som GM faset ut CK nomenklatur helt. Den 1998 C-1500 Sierra kom standard med en 4,3-liters V-6 motor som produserte 200 hestekrefter; det kom også standard med skivebremser foran. Bytte bremser på 1998 GMC Sierra er en relativt enkel oppgave.

Bruksanvisning

1 Åpne Sierra hette og fjerne omtrent halvparten av væske fra brake master sylinder ved hjelp av en kalkun Baster. Plasser denne væsken i en ren beholder for gjenbruk.

2 Løsne de fremre hjulmuttere med en skralle og socket, men ikke ta dem ennå.

3 Løft fronten av 1998 Sierra med et gulv jack og sted bukker under rammeskinnene. Senk GMC inntil bare bukker støtte den. Fjern lug nuts og trekke hjulene fra lastebilen.

4 Fjern de to styreboltene fra baksiden av bremsekalippernes og trekk bøylen fra dreiemoment plate - metall braketten kalipperenes boltene til - ved hjelp av en skralle og socket. Heng caliper fra spiralfjær ved hjelp av en strikk ledningen for å forhindre skade på bremseslangen.

5 Løsne fjærholderen på baksiden av ytre bremsekloss, ved å lirke oppover på våren med en flat skrutrekker og trekke puten fra caliper.

6 Plassere en 8-tommers C-klemme over bøylen, slik at skruepartiet berører den indre bremsekloss og den faste delen berører baksiden av bøylen. Stram C-klemme for å komprimere den indre caliper stempel. Løsne og fjern C-klemmen fra bøylen når C-klemme slutter å bevege seg.

7 Ta tak i indre bremsekloss og trekk det fra bøylen, merke en liten holdefjær som holder den på plass inne i caliper stempel.

8 Lukk kjevene til mikrometer og trykk på "Reset" -knappen for å kalibrere det. Måle tykkelsen av rotoren plate på fire steder og noterer de tykkeste og tynneste målingene.

9 Sammenligne den tynneste måling av rotoren til den minimale maskinering spesifikasjon av 1.230 inches på en 11,57-for-1,25 tomme og 12,5-by-1,26-tommers rotor og 1.480 inches på alle andre rotorstørrelser. Hvis rotor tiltak på eller over denne spesifikasjonen og har ufullkommenhet - grooves, ujevn slitasje eller en speilblank glans - fjerne rotoren og få den opp på ny.

10 Sett på rotoren, hvis det er tynnere enn den spesifikasjon som er angitt i trinn 9, og krever overflatebehandling. Utskifting er også nødvendig dersom rotoren er tynnere enn målingen stemplet på den, som er kjent som forkaste spesifikasjon, uavhengig av dets tilstand.

11 La rotoren på plass hvis den ikke har noen ujevnheter og er tykkere enn forkaste spesifikasjonen.

12 Fjerne rotoren, etter behov, ved å løsne metallhetten fra sentrum av rotoren. Trekk splinten fra spindelen - akselen i sentrum av rotoren - med nebbtang og ta ut slottet formede mutter og skive fra spindelen med en skralle og socket. Trekk rotoren mot deg og fra spindelen.

1. 3 Trekk lager fra front-midt på rotoren med fingeren. Vend rotoren over og fjerne lageret forseglingen fra baksiden sentrum av rotoren, ved å lirke den ut med en flat skrutrekker. Trekk det indre lager fra under lageret segl med fingeren. Kontroller lagrene for slark eller slitasje ved å plassere fingrene gjennom sentrum, som ville spindel og riste den ytre delen av lageret. En løs eller slitt lageret har en liten mengde gratis spill frem og tilbake og gjør en liten klikkelyd når rystet. Skift ut løse lagrene med nye.

14 Kast eller har rotoren dukket etter behov basert på bestemmelsen gjort i trinn 9.

15 Pakk den nye eller gamle lagrene, ved å plassere en liberal mengde flerbruks automotive fett i håndflaten og roter lagrene i hånden før de er fulle av fett.

16 Plasser det indre lager inn på baksiden av den nye eller ny overflate rotor med den koniske ende går i første. Sett en ny peiling segl på toppen av det indre lager og sete forseglingen, ved å plassere en peiling segl driver på pakningen og trykke sjåføren med en hammer.

17 Skyv rotoren på GMC spindel og plassere den ytre lager, avsmalende enden først, inn i hullet i midten av rotoren.

18 Sett på skive og mutter på spindelen og stram mutteren, mens spinne rotoren, til 12 fot-pounds med en momentnøkkel og socket å sete lageret. Løsne spindelmutteren og stram den til kun for hånd. Sett en ny låsesplint gjennom slottet mutteren og gjennom hullet i spindelen. Bøy splinter ben i motsatt retning for å låse den på plass ved hjelp av en nebbtang.

19 Plasser den indre bremsekloss i bøylen så metallklemmen på baksiden av puten glir inn i caliper stempel. Trykk på bremsekloss før det sitter flatt mot caliper kroppen.

20 Rengjør caliper bolter med en stålbørste hvis rustne, og påføre et lag med universal automotive fett på boltene. Sitt bøylen tilbake på dreiemoment platen og stram caliper boltene til 37 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.

21 Gjenta trinn 4 til 18 for bremsene på den andre siden av GMC.

22 Installer forhjulene på GMC Sierra og hånd-trekke til mutrene.

23 Hev lastebil fra bukker, med et gulv jack, og trekk bukker fra under GMC. Senk Sierra til bakken. Trekk til hjulmutrene, i et kryssmønster, til 125 fot-pounds på alle Sierras unntatt 3500 og 162 fot-pounds på Sierra 3500 med en momentnøkkel og en stikkontakt.

24 Kontroller væskenivået i master sylinderen. Legg væske fra den lille beholderen til master sylinderen inntil nivået når "Max" linje. Kast ubrukte bremsevæske i den lille beholderen på riktig måte, de fleste auto deler butikker forkaste væske gratis.

25 Trykk og slipp bremsepedalen til den kjennes hard. Dette utvider caliper stemplene ut, slik at de kontakte bremseklossene.

Hint

  • Vær oppmerksom på trinn 10 til 16 er bare nødvendig hvis rotoren må fjernes for resurfacing eller utskifting. Disse trinnene kan bli hoppet over hvis rotoren er i akseptabel stand.
  • Bruk aldri en tråd belegg på caliper bolter, slik som tråd-lock av antiseize.