Hvordan endre vektene i en Scooter CVT

Hvordan endre vektene i en Scooter CVT


Hvis du har en scooter med en kontinuerlig variabel transmisjon, er sjansen stor for at du kanskje ønske at du hadde mer makt lavere ned i omdreininger per minutt rekkevidde. Mer kraft lavere ned vil tillate deg å få rulle fra en stående start mye raskere og vil gjøre det lettere for deg å komme raskt opp til hastighet. For å gjøre dette, må du endre rulle vekter i CVT. Det vil ta litt innsats, men det er et prosjekt vel verdt å vurdere.

Bruksanvisning

1 Velg nye roller vekter for din scooter. Din CVT motoren er beltedrevet og at belte brytes rundt variator, noe som bidrar til å kontrollere hvor i kraft bandet ditt overføring er skiftende tannhjul. For å bedre kraftdistribusjon i en CVT scooter, blir tyngre roller vekter anbefales slik at beltet blir tvunget frem lenger nede i turtallsregisteret, noe som gjør det torquier og nippier i form av akselerasjon. ScooterTrap og ScooterWorks bære rulle vekter for de fleste scootere gjort i dag, fra tradisjonelle scootere gjennom det store utvalget av maxi-scootere.

2 Les din butikk manuelle instruksjoner for demontering og fjerning av variator, samt alle kropp arbeid eller andre komponenter som må fjernes før du kan få til din variator. Dette vil variere med scooter, så det er best å sjekke med verkstedhåndbok for din spesielle scoot. Verktøy størrelser vil også variere, men bør spesifiseres i verkstedhåndbok.

3 Ta variator på scooter fra hverandre. Vær forsiktig når du drar beltet ut fra mellom reimskivene, som det er under spenning, og vil være vanskelig å fjerne. Det kan være lurt å be en venn til å hjelpe deg med dette.

4 Fjern de gamle roller vekter og sett til side eller kaste. Når du har variator fra hverandre, vil dette være svært enkelt å gjøre.

5 Erstatte dem med nye roller vekter, og pass på å montere dem som anvist i bruksanvisningen fra produsenten.

6 Sett variator sammen igjen. Du må kanskje din venns hjelp igjen for å få beltet riktig montert i mellom skivene. Sørg for å bruke et tynt lag med anti-seize compound på noen bolter som du setter dem sammen igjen. Anti-seize forbindelsen kan bidra til å sikre at scooteren ikke rasle disse boltene løse på grunn av de naturlige vibrasjonene som oppstår mens du sykler.

7 Sett resten av scooteren tilbake sammen og nyte den nylig forbedret CVT. Sørg for å sjekke dreiemomentspesifikasjoner i verkstedhåndbok for alle nøtter som du strammer dem. Du ønsker ikke å risikere noe løsner mens du er ute og kjører.

Hint

  • Det kan være lurt å vente med å prøve denne endringen før etter scooteren er ute av produsentens garanti vinduet. De fleste garantier dekker ikke slike endringer.