Hvordan endre tennplugger på en 1998 Mountaineer

1998 Mercury Mountaineer er drevet av enten en 4,0-liters V-6 eller en 5,0-liters V-8. I begge tilfeller er fremgangsmåten for endring pluggene forblir den samme. Det er ikke en utfordrende jobb siden du kan få tilgang til pluggene gjennom forhjulene brønner. OEM pluggen er en Auto XP140 Iridium / Platinum, men du kan erstatte dem med normale kobber plugger med den eneste ulempen blir redusert levetid av pluggene.

Bruksanvisning

1 Fjern plastsprutdeksel i hver front fender godt bruke en socket og skralle. Med sprutdeksel fjernet du kan se og komme til tennplugg ledninger og plugger.

2 Trekk ledningen ut den første sylinder ved å installere boot remover verktøyet og vri tennplugghetten til venstre og høyre for å bryte den løs. Trekk den rett av. Bruk lang forlengelse med en universell og tennplugg å nå pluggen. Vri tennpluggen mot klokken for å fjerne det. Bytt ut en plugg om gangen, for å unngå blanding med ledninger.

3 Gap tennpluggen til 0,054 tommer, ved hjelp av mellomroms verktøyet. Monter tennpluggen for hånd for å unngå kryss-threading pluggene. Trekk ut kontakten til en til 14 fot-pounds, med en momentnøkkel - ikke stram.

4 Smekk tennplugghetten på tennpluggen. Gjenta prosessen for hver plugg. Re-installere splash skjold i hjulbrønnene.

Hint

  • Pass alltid på at bilens motor er kald før du skifter pluggene.