Hvordan endre Rotorer på en 1999 Chevy Suburban

1999 Chevy Suburban bruker fulle rotorer, som huset hjullagrene og løp. Det er vanlig praksis å pakke hjullagrene hver gang rotorene er fjernet. Nye rotorer vil ha et nytt sett med hjul bærende løpene installert. De samme lagrene kan brukes fra den gamle rotoren i kombinasjon med de nye løp. Nye plettfritt bremseklosser skal alltid monteres med nye eller maskinerte rotorer. Hvis brukt rillede pads blir brukt, vil de raskt overføre sine overflate sporene til de nye rotorene, effektivt redusere levetiden på rotorene.

Bruksanvisning

1 Løsne hjulmutrene på forhjulene en hel runde med lug skiftenøkkel. Det er lettere å bryte dem løs når dekkene er på bakken i motsetning til av bakken. Løft fronten av bilen ved hjelp av et gulv jack. Plasser bukker under rammen på begge sider. Senk lastebilen slik at den hviler på tribunen. Fjern lug nuts og forhjulene.

2 Ved hjelp av en fastnøkkel, løsne lufteskrue på toppen innsiden av bøylen en sving. Det er to linjer med tanke på å komprimere bøylen stempelet inn i hulrom i bøylen boringen. Det ene er å drenere litt bremsevæske fra master sylinderen reservoaret og bruke en C-klemme for å komprimere stempelet inn i boringen, og dermed tvinge den forurensede væsken bakover gjennom bremseslanger inn i master sylinder. Den andre tankegangen er den som presenteres her. Det er å åpne lufteskrue og tillate den forurensede fluid som skal drives ut gjennom lufte som stempelet trykkes sammen. På denne måten er det ingen mottrykket på ABS sylindere, master sylinder og tetningene i caliper. Det tar svært lite å blåse en master sylinder eller skitner en dyr ABS enhet.

3 Sett skrutrekkeren i hullet i midten øverst på caliper. Manøvrere blad av skrutrekkeren mellom innsiden bremsekloss og rotoren. Lirk bremsekloss mot motoren, som vil tvinge stempelet tilbake til sin boring i caliper. Når stempelet sitter nær den lufteskrue.

4 Ved hjelp av en stikkontakt, fjern de to glide-bolter som fester caliper til spindelen braketten. Løft bøylen av rotoren og suspendere den fra spiralfjær med et passende stykke wire slik at den ikke henger med sin slange.

5 Trekk fett hetten av spindelen ved hjelp av fett cap remover verktøyet. Bøye splinten rett og trekk den ut ved hjelp av wire cutters. Trekk låserammen av spindelmutteren. Fjern spindelmutteren med de store tang.

6 Grab rotoren med den ene hånden og rist den litt med den andre hånden. Catch vaskemaskin og peiling som de glir ut og legger dem på en ren klut. Spin spindelmutteren på spindelen noen omdreininger.

7 Ved hjelp av spindelmutteren som en blokk, ta tak i rotor med begge hender, og med en rask bevegelse, riv rotoren av spindelen med et lett trykk nedover. Spindelmutteren vil ta tak i bakre lageret og la den og den bakre tetning henger på spindelen.

8 Sett litt fett i håndflaten. Pakk hvert lager med fett. Bruk den store enden av lageret for å skrape fett fra håndflaten inn i lagerenheten, roterende forsamlingen som du går, til alle lagrene har fett.

9 Legg den nye rotoren på en arbeidsflate, Studs ned. Legg den store bakre lageret i løpet, taper i. Monter bakre fett segl og trykk den ned flush. Skyve rotoren på spindelen. Mens du holder den med en hånd, setter den lille trykklageret til rotornavet, taper side i, etterfulgt av vaskemaskin og spindelmutteren.

10 Stram spindelmutteren med skiftenøkkel til den er god og lun. Snurr rotoren for hånd et par ganger. Løsne mutteren en halv omdreining og spinne rotoren igjen. Stram spindelmutteren igjen og spinne rotoren. Dette er å sete lagrene. Løsne spindelmutteren en halv omdreining og stoppe der. Dette vil gi lagrene plass til å utvide etter hvert som de blir varme.

11 Monter låsekassen over spindelen mutteren og sett inn låsesplinten. Installer fett lokket og trykk det på med hammeren. Monter de nye bremseklossene på bøylen. Innsiden pad har to fjærklemmer på baksiden. Disse klemmene går inn i utsparingen i bøylen stempelet. Utsiden puten har et sett med fjærer som ser ut som vinger. Skyv puten opp med puten på innsiden av bøylen og fjærer på utsiden, slik at de klemme puten til caliper.

12 Plasser målepunktet over rotoren og plasser de to glidebryteren bolthull. Sett litt fett på skaftet av både glidebolter og sette dem inn i caliper. Stram dem til 20 fot-pounds av dreiemoment. Monter hjulet og slepe nøtter. Stram dem nok til å sikre hjulet når det kommer i kontakt med bakken.

1. 3 Senk bilen til bakken. Trekk til hjulmutrene til 120 fot-pounds av dreiemoment. Åpne panseret og ta av lokket på master sylinderen reservoaret. Fyll reservoaret til full mark og sett på lokket. Start lastebil og sakte pumpe bremsene 10 ganger før du prøver å flytte lastebilen.