Hvordan endre oljefilter på en 1996 Toyota Corolla

Bytte av oljefilter i 1996 Toyota Corolla er en viktig del av bilens rutinemessig vedlikehold. Bilens oljefilter holder oljen fri for rusk og beskytter dine motordeler. Når du skifter ut oljefilter på bilen din, bør du også skifte motorolje. Toyota anbefaler at du endrer motorolje og filter hver 7500 miles eller mindre. Du kan kjøpe et nytt filter og 5W-30 olje på en auto deler butikken.

Bruksanvisning

1 Åpne panseret på 1996 Toyota Corolla. Fjern hetten fra oljepåfyllingsområdet. Den oljepåfyllingslokket vil bli merket med en "OIL" stempel på toppen av hetten.

2 Hev din Corolla med en jekk og fest det på et sett av jack stands. Finn oljetappepluggen nær baksiden av Corolla oljepanne.

3 Plasser en dreneringspanne under oljetappepluggen. Fjern dreneringspluggen med en skiftenøkkel. La oljen renne helt ut av bunnpannen.

4 Skru oljetappepluggen. Trekk ut kontakten helt med en skiftenøkkel. Flytt renne pannen under oljefilteret på motorblokken.

5 Finn oljefilteret på bunnen av motoren. Du vil finne oljefilter på 1996 Corolla på førersiden av bilen, ved siden av eksosmanifolden på forsiden av motorblokken.

6 Fjern oljefilter med en oljefiltertang. Plasser den opp ned i oljepanne. Rengjør montering området med en ren, tørr klut. Gni et tynt lag av ren olje rundt pakningen området av det nye filteret. Monter det nye filteret, strammer den for hånd.

7 Hev bilen med jekken. Fjern jack står og senke bilen til bakken. Fyll motoren med 5W-30 olje som anbefalt av Toyota. Sjekk oljepåfyllingsnivået på peilepinnen for å være sikker på at du ikke over eller under fylle bunnpannen. Den 1,6 liters motor krever 3,2 liter olje. Den 1,8 liters motor krever 3,9 liter.