Hvordan Endre Inner Tie Rod på en Ford F150

Hvordan Endre Inner Tie Rod på en Ford F150


Ford utstyrt F-150 lastebil med et styringssystem som omfatter trekkstengene (med både indre og ytre ender) som forbinder hjulene til sentrum linken og rattaksel. Den indre tie-rod ender koble til sentrum-link knoke. Slitasje over tid fører til tie-rod ender å løsne, noe som negativt påvirker styringen. Loose styring er en farlig tilstand til sikker kjøring. Bytt ut den indre tie-rod ender hvis de blir løs eller skadet.

Bruksanvisning

1 Parkere lastebil på et fast, jevnt underlag. Slå av tenningen og sett på parkeringsbremsen.

2 Jack fronten på lastebilen opp med jekk og støtte den på bukker.

3 Ta av hjulet trim med en flat skrutrekker. Fjern hjulknastene med en hjulmutternøkkel. Ta av hjulet og sett det til side.

4 Få under lastebilen. Tegn en linje med fett blyant ned tie rod justering ermet, over mutteren og ned gjengene på den indre trekkstang.

5 Rett bena på låsesplinten med tang, og trekk splinten ut. Fjern kronemutteren med en fastnøkkel.

6 Klem krokene på styrearmen remover over hodet på sentrum-link knoke. Vri ekstrudering skruen på styrearmen remover klokken med en skiftenøkkel til å skyve tie-rod spindel ut av sentrum-link knoke. Fjern styrearmen fjerner når tie rod er gratis for sentrum-link knoke.

7 Løsne mutteren med en fastnøkkel. Skru av tie-rod slutten fra justering av ermet. Tell antall omdreininger for å skru helt tie-rod slutten.

8 Sette inn den gjengede enden av det nye trekkstang inn på innstillingshylse. Skru trekkstang inn i hylsen antall omdreininger telles i trinn 7. Stram mutteren til 56 til 84 pund-fot med en momentnøkkel.

9 Sett spindelen av dekket tangen i hullet i sentrum-link knoke. Installer kronemutteren og stram til 56 til 84 pund-fot med en momentnøkkel. Sett inn en ny låsesplint gjennom kronemutteren og bøy bena rundt mutteren.

10 Omvendt fjerning dekk prosedyre for å installere dekket. Trekk til hjulmutrene i et stjernemønster. Trekk til hjulmutrene til 100 pund-fot for 12 mm hjulmuttere eller 150 pund-fot for 14 mm hjulmuttere.

11 Fjern jack står og senke bilen til bakken.

Hint

  • Telle rotasjoner av tie rod er en god grovt estimat av tie-rod slutten posisjon, men en skikkelig front-end justering som inkluderer justering tå skal utføres. Ta kontakt med en kvalifisert mekaniker for å ha tå justeringen utføres.
  • Aldri komme under en bil eller tillate noen andre å komme under en bil som støttes bare av jack. Bruk alltid bukker for sikkerhet.
  • Hvis noen del av prosedyren virker utover dine evner, ta kontakt med en kvalifisert mekaniker før du fortsetter.