Hvordan endre front Rotors av en 1999 Rodeo

Endre foran rotors på Rodeo kan gjøres hjemme på mindre enn en time. Normal slitasje på rotorene skjer over tid, men anstrengende kjøreforholdene kan fremskynde behovet for utskifting. Skade på rotorene skjer vanligvis fra altfor slitte bremseklosser. Varme vridning fra tung bremse bruk kan føre til ujevne områder på overflaten av rotoren. 1999 Rodeo har i dag en tilbakekalling som har å gjøre med sin bremsesystemet. Ta kontakt med din forhandler før du foretar reparasjoner; det er mulig at en tilbakekalling vil løse problemet uten kostnader for deg. Alltid øve sikkerhet når du forsøker dine egne auto reparasjoner.

Bruksanvisning

Fjerne Front Rotor

1 Pop hjulkapsel ut av lastebilens felgen med flat skrutrekker. Sett hjulkapsel trygt til side av arbeidsområdet.

2 Sprekk lug nuts løs på felgen. Ikke fjern dem - bare litt løsne dem. Hev lastebil med bilen jack forsiktig til dekket er klar av bakken. Skyv jack stå i stilling ved siden av bilen jack og under rammen. Hev jack stå til samme høyde på bilen jack og returnere låsepinnen for å sikre det.

3 Løsne mutrene, og fjern dem med lug skiftenøkkel. Sett hjulmutrene til side med sentrum cap.

4 Fjern dekket sakte fra hub montering. Pass på at hjulet ikke dra over festeboltene og skade gjengene på boltene.

5 Fjern de to boltene på baksiden av bremsekalippernes med pipenøkkel og skyve dem ut av ermene helt. De kan være vanskelig å starte. Husk at siden boltene er vendt bort fra deg, vil du være å snu skiftenøkkelen med urviseren for å løsne dem.

6 Sett 5 gallon bøtte like utenfor hjulbrønnen på Rodeo, nær, men ikke under hjulbrønn. Bruk begge hendene gli forsiktig bøylen montering av av bremsen rotoren og sette den ned på toppen av bøtta. Kontroller at bremsen linjen fortsatt har slakk og blir ikke stresset eller trukket.

7 Sakte fjerne bremse rotoren fra lastebilen. Vær forsiktig når du fjerner rotoren slik at du ikke drar bremse rotoren over hub monteringsbolter. Hvis rotoren sitter fast på navet, bruke gummihammer for å banke lett rundt omkretsen av baksiden av rotoren for å frigjøre den. Hvis huben er rustne, må du kanskje å suge den med penetrerende olje og la det virke en stund.

Installere Front Rotor

8 Inspisere den nye bremse rotoren for å sørge for at den ikke er skadet på noen måte. Det bør ikke være noen riper eller sprekker i rotoren. Plasser den nye rotoren ved siden av den gamle bremse rotoren og sørge for at boltmønster og senterhullet kamp. Har tenkt på å bytte ut bremseklossene mens du har caliper montering fjernet. Dersom rotoren er slitt, vil de være for. I tillegg må de to nye overflater kompis og bryte i sammen for optimal bremseytelse. Siden du er i endring rotoren må du bruke en C-klemme for å komprimere bøylen stempelet helt tilbake inn i boringen boliger.

9 Plasser den nye bremse rotoren tilbake på plass i nøyaktig slik du fjernet den gamle.

10 Monter de nye puter til caliper. Nøye plukke opp bøylen og skyve det tilbake på bremsen rotoren. Begynn de to boltene som fester bøylen montering for hånd for å sikre riktig threading. Still inn momentnøkkel til 33 fot-pounds og trekk til boltene.

11 Fjern bøtte fra siden av lastebilen. Plukk opp dekket og skyv den tilbake på navet. Hold dekket på plass og sette hver lug mutter tilbake på for hånd. Tvinn dem på så hardt du kan med hånden før du lar dekket farten. Bruk lug skiftenøkkel og skru hver lug mutter i et stjernemønster til det er helt sikret.

12 Fjern støtten og senk Rodeo ned til bakken og fjerne bilen jack. Bruk lug skiftenøkkel en ekstra gang for å trekke til mutrene for å sørge for at de er helt sikre. Sett hjulkapsel tilbake på felgen. Gjenta fremgangsmåten for den andre siden. Start lastebil og pumpe bremsene til du kjenner dem stive.

Hint

  • Skift alltid begge foran eller begge de bakre rotorer og pads. Aldri erstatte bare en side, eller en farlig ubalanse i bremseytelse vil medføre.