Hvordan endre Fluid i en 47RE

Den 47RE er en type automatgir som kommer ferdig installert i Dodge Ram modellbiler som har Cummings dieselmotorer. Den 47RE er en av de større automatiske girkasser som krever en stor mengde automatgir væske. Overføring væske må endres med jevne mellomrom, slik at fluidet ikke vil bryte ned. Etter at væsken brytes ned, vil det ikke være i stand til å beskytte alle de bevegelige delene, sel og o-ringer innsiden av overføringen. Transmisjonen pan krever fjerning for å tømme væske ut av overføringen.

Bruksanvisning

1 Parkere lastebil på et flatt underlag og slå av motoren. Sett på parkeringsbremsen. Åpne panseret.

2 Løft panseret og ta av peilepinnen fra peilepinnerøret. Sett peilepinnen på en ren overflate.

3 Skyv et drypp panne under kjelen på bunnen av 47RE overføring. Løsne og fjern de fremre skruene fra forsiden av overføringen panne med en skralle, forlengelse og en stikkontakt.

4 Løsne og fjern skruene fra begge sider av overføringen panne med skralle, forlengelse og socket.

5 Løsne og fjerne alle de bakre bolter fra baksiden av overførings med unntak av to bolter. Hold overføring pannen opp med en hånd. Avslutt løsne og fjerne de to siste skruene fra overføringen pannen.

6 Sakte trekke ned på overføring panne for å skille den fra overføring. Tips kjelen slik at overføring væske vil renne ned i dryppformen. Etter all væsken er ut av pannen, plasserer kjelen på overflaten.

7 Fjerne den gamle pakningen fra bunnen av overførings pan. Bruk en metallskrape til å fjerne pakning som sitter fast i pannen. Bruk rene kluter til å tørke ned pakning overflaten til den er ren.

8 Påfør en tynn streng med rød høy temperatur silikon rundt pakningen overflaten. Trykk den nye pakningen fast rundt pakningen overflaten. Sørg for at alle paknings hull samsvare med den pan hull.

9 Hev pan opp til bunnen av overføringen. Skru to overførings bolter på baksiden av pannen og inn i fronten på karet for å holde pannen på plass. Stram de fremre og bakre boltene ned til de er tett.

10 Skru alle de gjenværende overføring pan bolter i pannen til de er alt for hånd. Fullfør stramme pan boltene ved hjelp av et vekslende innstramming sekvens. Eksempel: Trekk en bolt på forsiden, og stram en bolt på baksiden av pannen til forsiden og baksiden boltene er stramme. Bruk samme vekslende innstramming rekkefølge for sideboltene. Trekk en høyre bolt, deretter en venstre side bolt til alle side boltene er stramme.

11 Trekk hver sending pan bolt til 12 til 14 fot-pounds med en momentnøkkel og en stikkontakt. Bruk vekslende innstramming sekvens under vridning prosessen også.

12 Flytt til toppen av motoren. Plasser en lang hals trakt i girkassen peilepinnerøret. Hell 17 qts. Dexron-3 ATF inn i trakten. Vent for alle av fluidet til å renne inn i transmisjonen. Fjern trakten og sett peilepinnen.

1. 3 Sveiv dieselmotor og la den varmes opp til driftstemperatur. Sjekk væskenivået på peilepinnen. Væskenivået bør være i "sikker sone" på peilepinnen etter 17 qts. Sett peilepinnen tilbake inn i røret.

14 Inspiser overføring pan for eventuelle lekkasjer mens motoren er i gang. Slå av motoren. Hvis pannen lekker, inspisere området og reparere lekkasjen etter behov.

Hint

  • Tiltrekking og strammeoverførings pan boltene ned i en vekslende sekvens vil riktig plass pakningen og kjelen til bunnen av overføringen.
  • Vær svært forsiktig når du arbeider rundt en varm overføring.
  • Vær svært forsiktig når du senker væskefylt pan til dryppformen for å unngå å bli brent av den varme overføring væske. Bruk beskyttende hansker dersom nødvendig.