Hvordan Endre Engine Timing Belt på en BMW M40

Hvordan Endre Engine Timing Belt på en BMW M40


BMW (bayerske Motor Works) begynte som et fly produksjonsbedrift i München, Tyskland i 1910. Selskapet startet produksjon kjøretøyer i 1928. Kjent for luksus og pålitelighet, fortsetter BMW å imponere sjåfører med sin linje av biler og SUV. På 1970-tallet, BMW innførte en tre-lags sports sedan linjen - 3-serien, 5-serien og 7-serien - som kjennetegnet ytelse motorer som begynner med bokstaven "M." M40 motorer kan finnes i både 3-serie og 5-serie biler.

Bruksanvisning

1 Kjøp en timing belte spesielt for BMW M40 motorer fra en auto deler butikken eller på nettet. Løft opp panseret og koble den negative batterikabelen. Fjern følgende for å nå den øvre Registerreim deksel: distributør cap og rotor, indre distributør cover og sel, distributør vakt plate festeboltene og mutter, gummi vakt og beskyttelsesplaten. Se i bilens brukerhåndbok eller tjeneste guide til korrekt identifisere disse delene.

2 Finn veivaksel og vri den til å sette nr 1 stempel til øvre dødpunkt (TDC) av kompresjonsslaget.

3 Finn og fjern radiator, lavere splash vakt, dynamo, servostyring og klimaanlegg belter, veivakselen skivene og vibrasjonsdemper. Bruk en skiftenøkkel til å holde veivakselen navet på plass for å fjerne veivakselen hub bolt. Fjern skrunøkkelen og veivakselen hub.

4 Finn dynamo brakett og løsne justeringsskruen som holder den på plass. Flytt braketten til side. Fjern det TDC senderen og den nedre timing belt deksel. Løsne strammeren trinse bolter og skyv strammer skivene braketten til side. Bruk et stykke kritt og tegne en pil for å markere løperetning timing belte før du fjerner den fra bilen.

5 Rett timing merke på veivakselen hjulet slik at det peker på hakket foran motordekselet. Finn kamaksel tannhjulet mark og sørg for at den peker til merket på topplokket. Installer den nye timing belte. Stram beltet ved å vri på veivakselen bolt plassert på motoren med en skiftenøkkel. Flytt strammer skivene braketten tilbake til sin opprinnelige posisjon og stram strammer trinse bolter.

6 Fest nedre Registerreim deksel og TDC senderen. Flytt dynamo braketten tilbake til sin opprinnelige posisjon og stram dynamoen justeringsbolten. Sett på veivaksel hub og veivakselen hub bolt. Sett på veivakselen skivene og vibrasjonsdemper, servostyring og klimaanlegg belter, dynamo, lavere sprutbeskyttelse og radiator.

7 Sett på øvre Registerreim deksel. Sett på gummi vakt og vakt plate, distributør vakt plate og mutter, indre distributør cover og sel, distributør cap og rotor. Koble den negative batterikabelen. Start motoren for å sikre at Registerreim er riktig installert.

Hint

  • Hold alle deler atskilt etter fjerning for enklere reattachment etter bytte registerremmen.
  • Vent til bilens motor er helt avkjølt før du skifter registerremmen. Unnlatelse av å vente til motoren er kald, kan det føre til personskade.