Hvordan Endre Engine Drive Belter

Hvordan Endre Engine Drive Belter


Du bør endre motorens drivbeltene minst en gang i året. Hvis du hører en høy pitched sutre når du kjører motoren, så bilen din prøver å fortelle deg at du trenger belter endret nå. Enten du har en serpentin belte system eller en fan beltesystem, prosessen med å endre dem er relativt enkelt. Det viktige er å huske hvordan det så ut med de gamle belter på.

Bruksanvisning

1 Koble den negative terminalen fra batteriet.

2 Identifisere om du har en serpentin drevet beltesystem eller viftereim system. En serpentin belte vil være en (vanligvis bred) belte som er ført gjennom en sammensatt bane av trinser for å drive motoren; vifte belter vil være en eller flere (vanligvis smal) belter med hvert belte som forbinder en bestemt trinse som ligger på forsiden av motoren. Kontroller at du har riktig type erstatning belte for ditt år, merke og modell av bilen.

3 Hvordan Endre Engine Drive Belter

Løsne strammeren (for begge typer motor beltesystem). Strammeren er en liten bolt som ligger langs banen av beltene som holder rullene på plass for å holde beltet stramt. På en vifte beltesystem, vil det være en strekkbolt som holder dynamoen på plass, og en annen bolt forbundet med hvert belte plassert i nærheten av en av trinsene det passerer over. På en serpentin stasjon, vil det bare være ett, se i manualen til bilen din, eller se på innsiden av panseret for et diagram om hvor bolten er plassert.

4 Skyv en av trinsene i (den som kan nå flyttes siden strammer bolten er løsnet) og fjern belter.

5 Hvordan Endre Engine Drive Belter

Sett de nye belter rundt trinsene følger samme bane som de gamle ble plassert i. Med en serpentin belte, følge nøye med på hvordan diagrammet beskriver banen av beltet. Hvert belte har en utvendig og innvendig ansikt, med de fleste belter den glatte siden skal vende bort fra trinse; men det er noen på markedet der dette er reversert, så spør stedet der du kjøpte beltet hvilken side vender mot skivene for å være sikker.

6 Trekk skivene tilbake på plass å sette spenning på beltet og stram strammer bolten.

7 Trykk ned med en finger på midten av beltet mellom to trinser. Beltet skal bare flytte om en åttendedel av en tomme når du gjør dette. Hvis det ikke beveger seg, er beltet for stramt. Hvis den beveger seg mer, er beltet for løst, så gjøre de nødvendige justeringer.

Hint

  • Hvis du har en mobiltelefon som tar bilder, ta et bilde av de gamle beltene før du fjerner dem, slik at du kan se på bildet mens du setter på de nye belter å sørge for at du har dem rett.
  • Arbeid aldri på en bil kjøring beltesystem uten først å koble den negative batterikabelen. Hvis bilen starter mens hendene er i nærheten av belter og trinser, kan det føre til alvorlige skader.