Hvordan endre en toppakning

Et hode pakning er det som tetter hodet (den delen som inneholder ventilen tog) til blokken. Uten dette, vil motoren ikke bare lekker kjølevæske inn i motorrommet, men også inn i sylindrene og forbrenningsgasser ville flykte inn i motorrommet.
Pakningen er vanligvis en lang rektangel med cut outs for sylindrene og kjøle baner. Endring av denne pakning krever demontering over halvparten av motoren og fjerne nesten alle komponentene som trengs for kjøretøyet.
Symptomer på en blåst toppakning kan inneholde: hvit røyk ut eksos, en "frostvæske" lukt, manglende kjølevæske fra reservoaret sammen med mulige motorulykker og en "Check Engine Light".

Hvis du opplever disse problemene, sjekke toppakning umiddelbart ved hjelp av en kompresjons sjekk. Alvorlig skade på motoren kan skyldes en defekt toppakning.

Bruksanvisning

Hvordan endre en toppakning:

1 Koble batteriet, ECU (hvis montert) og brensel hookups og tappe kjølevæske.
Også koble tenningssystem og tennplugger.

2 Fjern luftinntaket og spjeldhus / forgasser, vakuum linjer, kjølevæske linjer og inntak plenum.

3 Når du har disse elementene fjernet, sette stempel nr 1 til Top Dead Center (TDC) og fjerne timing belte. (Eller kjede / tannhjul, avhengig av programmet)

Hvis du vil angi Top Dead Center, se i Haynes manualen for ditt kjøretøy. Denne metoden varierer fra bil til bil, og bruker feil metode kan skade ventil tog og / eller roterende montering.

Den vanligste måten å sette dette på er å bruke strøm til startmotoren direkte via en batterilader for å begrense strømmen og slå av batteriladeren når stempel nr 1 er på øvre dødpunkt. Hvis dette ikke er et alternativ, kan du ofte bruke en skralle. Det vil være en bolt på den harmoniske balanserings (The stor trinse på forsiden av motoren) og dreie dette vil slå av motoren.

Ikke flytt motoren eller cam (e) etter dette punktet!

4 Koble overskriftene. Noen ganger er det mulig å bare koble; kan imidlertid plassbehov tilsier at du trenger å fjerne dem helt.

5 Fjern timingen covers.You kan også bli nødt til å fjerne støtstengene og rockere hvis kjøretøyet er utstyrt med luftventiler.

Overhead cam brukere kan fjerne hele forsamlingen som en.

6 Fjern skruene i motsatt rekkefølge fra innstramming dem. Ordren kan bli funnet i en Haynes manual.
Hvis du ikke har denne informasjonen, kan du bruke et kryss luke mønster. Løsne først bolten på venstre side. Carry on un-innstramming i denne rekkefølgen til alle boltene er for hånd og ta sammen. Ikke fjern en bolt til du kan fjerne alt på en gang. Fjern boltene og holde styr på hvor de gikk.

7 Den mest krevende delen av oppgaven er å fjerne hodet eller hoder. Du vil kanskje bruke en annen person. Ikke tving den av.
Nysgjerrige på det kan skade kontaktflaten alvorlig nok til at du vil ha et helt nytt sett av lekkasjer ikke kan repareres av en toppakning.

8 Fjern den gamle toppakning og rengjør kontaktflaten med deler renere. Det bør bare trekke opp, hvis den ikke gjør det, lirke den opp med fingerneglen. Igjen, ikke bruk metallgjenstander på kontaktflaten.

9 Plasser den nye toppakning (e) på blokken. Sørg for å ha det stilt opp riktig med sylindrene. Det bør ikke være noe overheng av pakningen inn i sylindrene eller utenfor kanten av blokken.

10 Plasser hodet eller hodene på igjen. Hvis pakningen er i bevegelse når du forsøker å plassere hodet på igjen, prøv å sette blyanter inn i skruehullene. Bruk en momentnøkkel og dreiemoment til riktig beløp.
Se i reparasjon av kjøretøy anvisningen (slik som Haynes) for riktig moment beløp.

11 Sett alt tilbake i motsatt rekkefølge.
Husk å koble til batteriet, ECU og alle vakuum, drivstoff og kjølevæske linjer.

12 Fyll på kjølevæske og skifte olje før du starter bilen.

Hint

  • Hvis en bolt sitter fast, prøv å varme opp området med en propanbrenner eller bruke WD-40 på it.You kan støte at hodet er festet til hodet pakning. Hvis du må bruke et verktøy for dette, kan du prøve å trykke på området med en gummihammer for å hamre hodet loose.You kan være lurt å dra nytte av å ha ting fra hverandre og rengjøre dem grundig. Deler renere og en tannbørste er ofte de beste verktøy for dette.
  • Ikke prøv å lirke hodet vekk fra blokken. Kloring kontaktflaten kan føre til katastrofale results.Make sikker på å rengjøre hodet og blokken av pakningsrester. Bruk deler rengjøringsmidler og en fille. Du kan også bruke en tannbørste eller lignende myk børste. Igjen, ikke riper i surface.This guiden er skrevet som en generalisert instruksjoner for å endre en toppakning. Kjøretøyet kan være forskjellig. Er du i tvil, spør en sertifisert mekaniker.