Hvordan endre en toppakning på '97 Chrysler Town & Country

Du må kanskje endre toppakning i 1997 Chrysler Town & Country hvis motoren overopphetes eller kjøretøyet lekker kjølevæske. Uansett årsak, de øvre motor bildeler har å komme ut av bilen for å komme til toppakning. Det sitter under topplokket på toppen av motorblokken. I tillegg, når du installerer en ny pakning må du skikkelig stramme og løsne sylinderboltene i riktig rekkefølge for en 3,3-liters motor.

Bruksanvisning

1 Bruk et gulv jack å løfte Town & Country fra bakken og bruke en jack stand til å støtte den. Skyv en pan under radiatoren tappepluggen å fange kjølevæske drenering fra kjølesystemet. Glide annen renne pannen under motoroljetanken for å fange oljen. Senk bilen og lindre drivstoffsystemet. Koble den negative batterikabelen fra batteriet terminalen.

2 Merke og tagge komponentene som ligger i nærheten av motoren som du skille og fjerne delene fra bil. Fjern, løsne eller koble deler og sammenstillinger, blant annet manifolder, feste bolter, radiatorslanger, jordkabler, tennplugger, lukket ventilasjonssystem og drivreimer.

3 Løsne de elektriske tilkoblinger, for eksempel radiatorviftebryter, inntak lufttemperatur, veivaksel posisjon sensor kontakt, resirkulering av eksosen ventil kontakt og kjølevæsketemperatursensor kontakt.

4 Sett motoren til øvre dødpunkt ved å sikre kamaksel skivene og veivaksel merkene oppstillingen. Ta ut kamaksel skivene og slip timing belte fra forsamlingen.

5 Løsne de ni topplokksbolter i motsatt rekkefølge av momentet mønster. Bolt tall for stramme sekvens for en Chrysler Town & Country med en 3,3-liters motor omfatter 9, 7, 3, 1 og 5, og de nederste bolt tallene inkluderer 8, 4, 2 og 6. Ta av topplokket og slitt pakning. Plasser slitt pakning i søpla.

6 Rengjør sylinderblokken overflate og kontaktflatene. Plasser en ny pakning og sørge for at det vender oppover med ordet "topp" eller "front". Den topplokk og pakning bør stille opp med styrepinnene.

7 Trekk til nye bolter i korreksjon mønster angitt i trinn 5. Bruk fingrene til å stramme de ni nye bolter. Torque bolt nummer én gjennom åtte til 45 fot-pounds og deretter 65 fot-pounds. Dreie hver bolt en en fjerdedel urviseren. Torque hodet bolt nummer ni til 25 fot-pounds etter de første åtte bolter er strammet riktig.

8 Plasser den øvre motordeler tilbake i bilen. Plasser kjølemiddel i kjølesystemet og serv ny olje i motoroljereservoaret. Koble til batteripolene. Slå på motoren og se etter tegn på olje eller kjølevæske lekkasjer.

Hint

  • Se på en bil bok å se bilder av bilens bildeler.