Hvordan endre en Tie Rod på en 98 Honda Civic

1998 Honda Civic var tilgjengelig i DX, EX, HX eller LX-modeller. DX var den eneste modellen tilgjengelig i en kombi-versjon. En 1,6-liters in-line firesylindret var base motoren i 1998 Civic. HX var utstyrt med en gassdrevet V-Tec 1,6-liters firesylindret motor. Tie rod ender på 1998 Civic er ansvarlig for å holde toe justering av Civic. Skadede tie rod ender kan forårsake alvorlige dekkslitasje og problemer med styringen.

Bruksanvisning

1 Løsne forhjuls lug nuts på Civic bruker et dekk jern. Løft fronten av Civic ved hjelp av en jekk. Place bukker under front sub-frame rails, bare innover fra de nedre kontroll armer. Ikke plasser bukker under kontrollgruppene. Senk Civic på bukker. Fjern fronthjulmuttere, og deretter fjerne forhjulene.

2 Knel på den ene siden av Civic, nær forhjulet godt. Sett en fastnøkkel på den ytre tie rod mutteren, som ligger på den indre enden av delen. Sett inn en annen fastnøkkel på den indre trekkstang for å holde den på plass. Drei mutteren mot klokken i forhold til sin posisjon på bilen. Lag en hvit mark der de indre tie rod tråder møte den ytre tie rod end, ved hjelp av en hvit maling markør eller stift.

3 Fjern splinten fra slottet mutteren på den ytre enden av båndet rod slutten med tang. Hvis mutteren er ikke et slott mutter, se bort splinten prosedyren. Fjern mutteren fra den ytre tie rod ball stud bruke en skralle og socket. Lirk tie rod opp og ut av styringsgruppen knoke, ved hjelp av en liten lirke bar hvis nødvendig.

4 Sett fastnøkkel tilbake på den indre trekkstang og hold den indre trekkstang fortsatt. Slå den ytre trekkstang mot klokken for å fjerne den fra Civic, med tang hvis nødvendig. Tell antall omdreininger du gjør for å fjerne den ytre trekkstang for å hjelpe deg under installasjonen.

5 Sett en fastnøkkel på den indre trekkstang. Installer den nye ytre trekkstang enden på Civic, vri den med klokken for hånd for å sikre riktig threading. Bruk tang til å fullføre installasjonen hvis nødvendig. Slå den ytre trekkstang nøyaktig antall omdreininger du gjorde fjerne tie rod slutten. Du bør avslutte når den ytre trekkstang møter den hvite mark du har gjort tidligere. Stram mutteren stramt, ved hjelp av en fastnøkkel på mutteren mens du holder den indre trekkstang fortsatt.

6 Sett den ytre trekkstang enden i styringsgruppen knoke. Skyv nedover på tie rod slutten mens du vrir knoke forsamlingen. Fest slottet mutter eller ikke-slottet mutteren på ytre tie rod ball stud, snu den med fingrene for å sikre riktig threading.

7 Stram slottet mutteren mellom 29 og 35 fot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnøkkel og socket. Sett inn en ny splinten og bøy den med tang for å låse den på akselen. Hvis splinten hold ikke på linje med hullet i ballen stud, stram, ikke løsne, mutteren lenger å justere hullene. Hvis mutteren er ikke et slott mutter med en splint, stram den ikke-kronemutteren til 32 fot-pounds nøyaktig ved hjelp av momentnøkkel og en stikkontakt.

8 Gjenta trinn 2 til 7 for å fullføre den ytre tie rod erstatning på den andre siden av Civic. Installer forhjulene når du er ferdig, og lun lug nuts med et dekk jern. Hev Civic ut av bukker, og deretter fjerne tribunen fra under bilen. Senk Civic til bakken. Fullfør stramme lug nuts.

Hint

  • Når du skifter tie rod ender, anbefales det at du gjør det i par. Skifte bare en tie rod slutten kan svekke tie rod slutten på den andre siden av bilen.