Hvordan endre en Tie Rod på en 1989 Dodge Dakota

1989 Dodge Dakota hadde en tannstangstyring system. Stativet brukes til styring ligger mellom forhjulene. Når rattet dreies i begge retninger, til en en-tommers gjenget metallrør som stikker ut fra begge sider av stativet beveger seg fra side til side. Å overføre denne bevegelse til hjulene på en Dakota er jobben av to koblinger på hver side av stativet festet til et metall rør, som i sin tur, beveger hjulet til venstre eller høyre. Den indre trekkstang ende er gjenget direkte til røret; det er en omtrent to fot lang stang, gjenget på den ene ende, og med en stor mutter på den andre at gjengene på røret i stativet. Det er en kort ytre trekkstang ende som er skrudd på enden av den indre trekkstang og er festet til styrespindelen som støtter hjulet. Den ytre trekkstang er det en mest erstattes.

Bruksanvisning

1 Hev lastebil og sted bukker under rammen. Senk lastebilen og la den hvile på bukker. Fjern de hjulmutrene fra hjulet som ligger på den side av staget skal skiftes ut, ved hjelp av knasten skiftenøkkel. Ta av hjulet.

2 Fjern splinten fra tie rod slutten stud, ved hjelp av wire cutters. Fjern mutteren fra trekkstang stud, med en skiftenøkkel. Bruk en fastnøkkel til å løsne mutteren som låser på plass den ytre tie rod slutten.

3 Plasser tie rod separator verktøy mellom knoke og tie rod slutten. Hit verktøyet med en hammer for å tvinge verktøyet mellom de to, og tie rod vil komme løs. Slå den ytre tie rod slutten mot klokken for å fjerne den, mens telle antall omdreininger som kreves for å fjerne det. Dette er viktig for å beholde den riktige innretting, som den nye ytre trekkstang må installeres ved å gjøre det samme antall vindinger.

4 Installer den nye trekkstang som beskrevet, telle svingene. Plasser tie rod stud i styringsgruppen knoke og installere mutteren. Stram mutteren med en fastnøkkel så langt som mulig, med bare hånd. Installer en splint å sikre det.

5 Drei mutteren mot klokken til den kommer i kontakt tie rod end. Stram mutteren med en fastnøkkel. Monter hjulet og trekke til mutrene til 90 fot-pounds av dreiemoment. Senk bilen til bakken.