Hvordan endre en Tie Rod i en 2001 Tahoe

Hvordan endre en Tie Rod i en 2001 Tahoe


Hvis Chevy Tahoe viser uregelmessig dekkslitasje, eller dersom styringen føles løs og trekker til én side, kan du ha slitt tie rod ender. Tie rod ender er en kritisk komponent i lastebilens styreenheten, og hvis de er slitt eller defekt de kan skape en alvorlig sikkerhetsrisiko. Slitte tie rod ender kan ikke vedlikeholdes og må byttes ut for å gjenopprette riktig justering og kontroll på din bil styring.

Bruksanvisning

1 Parker bilen på et plant sted og sett på parkeringsbremsen. Plasser bremseklosser bak bakhjulene.

2 Løsne forhjulet nøtter en tur med lug skiftenøkkel.

3 Løft fronten av lastebilen på den ene siden ved hjelp av gulvet jack, og plassere en jack stå under rammen skinnen. Senk bilen på jack stand. Gjenta for den andre siden.

4 Fjern lug nuts fra hjulene og fjerne hjulene fra lastebilen.

5 Finn trekkstang ved å se etter stangen med avrundede ender som er koblet til hjulenheten. Bruk en skiftenøkkel til å bryte løs kontramutter på den gjengede enden av båndet stang, men ikke fjerne den. La kontramutter i posisjon slik at den kan brukes som gjengene punkt for det nye trekkstang ende.

6 Bruk en skiftenøkkel til å løsne mutteren på den avrundede enden av båndet stang, kalt "knoke", og prøvetakingen det bare halvveis, slik at det på knoke.

7 Fjern tie rod slutten fra styrefestet med en avtrekker. Ta med avtrekker opp under trekkstang og hekt de buede endene over toppen av knoke. Stram skruen på avtrekker med en skiftenøkkel til tie rod slutten trekkes løs.

8 Fjern mutteren fra trekkstang knoke, slipp den ut av styrefestet og skru den fra trekkstang for hånd. Vær forsiktig med å flytte kontramutter på stangen.

9 Sette inn det nye trekkstang inn i enden av stangen og skru den inn for hånd inntil den stoppes ved den kontramutter.

10 Slip tie rod spindelen inn i styrefestet, og træ mutteren på spindelen. Bruk momentnøkkel til å stramme mutteren til 33 fot pund

11 Bruk en skiftenøkkel til å stramme kontramutter på trekkstang.

12 Gjenta for den andre siden.

1. 3 Bytt ut hjulene og installere de slepe nøtter.

14 Senk lastebil og bruke lug skiftenøkkel til å stramme lug nuts.

15 Har fronten justering kontrolleres og justeres om nødvendig.

Hint

  • Tie rod ender bør alltid erstattes i par. Hvis man er utslitt, vil de andre slites ut veldig snart hvis de ikke er slitt allerede.
  • Aldri klatre under et kjøretøy uten først å sikre den med jack stands, eller alvorlige personskader eller dødsfall kan forekomme.