Hvordan endre en selvutløser for en EOS 20D

Hvordan endre en selvutløser for en EOS 20D


Canon EOS 20D er et digitalt SLR (Single Lens Reflex) kamera. Som mange digitalkameraer, EOS 20D har en selvutløsermodus som lar deg trykke på utløseren, vente en bestemt tidsperiode, og da har kameraet automatisk ta et bilde når timeren er ferdig. Dette tillater deg å få inn dine egne bilder i stedet for å måtte være bak kameraet, og du kan også eliminere kamerarystelser ved å ha hendene av kameraet når en eksponering er tatt. EOS 20D har en skjult meny alternativ som lar deg endre lengden på selvutløseren.

Bruksanvisning

1 Trykk på "Meny" -knappen på baksiden av EOS 20D. Denne knappen er i midten av den store skiven nederst til høyre på kameraet.

2 Slå den store skiven for å bla gjennom menyalternativene til du kommer til "egendefinerte funksjoner" alternativet nær bunnen av listen. Trykk på "Set" knappen.

3 Bla gjennom Custom Function alternativer med den store skiven. Funksjonen som styrer selvutløseren er merket "12: Mirror lockup." Marker den og trykker på "Set".

4 Bla til "1. Aktiver", som aktiverer speil lockup og endrer selvutløseren varighet fra 10 sekunder til to sekunder. Mirror lockup betyr at SLR fokus speilet i kamerahuset vil låses på plass i begynnelsen av timeren i stedet for rett før eksponeringen.

Hint

  • Aktiver speil lockup-modus når du bruker EOS 20D på stativ og ønsker å redusere kamerarystelser, men ikke har en utløserkabelen. Denne modusen vil redusere timer varighet fra 10 sekunder til to sekunder (slik at du må vente for en kortere tidsperiode), vil låse speilet på plass (slik at bevegelsen ikke medfører noen vibrasjoner i kameraet når en eksponering blir gjort), og vil gi deg tid til å fjerne hendene fra kameraet (slik at små bevegelser i hendene ikke føre til at kameraet rister). Dette vil gi skarpere bilder, spesielt ved høye tele avstander, for eksempel i astrofotografering.