Hvordan endre en Scooter Wheel

Hvordan endre en Scooter Wheel


Det kommer til å skje til slutt - på et tidspunkt vil du få et flatt dekk på din scooter eller det må byttes. Bytte ut en scooter hjul er trolig den første og enkleste gjør-det-selv-jobb på en scooter du vil ha, og vite hvordan du gjør jobben kan løse et beslektet veikanten sammenbrudd.

Bruksanvisning

fjerning

1 Sørg for å ha riktig størrelse dekk og slange for scooter hjul. Hvis du reiser, må du passe på de to er sikre på scooter med røret gjemt i hanskerommet og reservehjul på siden eller bak på scooteren. I mange tilfeller er reservehjul boltet på, allerede er installert på felgen, noe som gjør jobben enklere.

2 Når scooteren er stabil og slått av, unbolt det gamle hjulet fra hjulnavet. Bruk en pipenøkkel med riktig størrelse kontakten og skru hver hjulmutter i et stjernemønster for å unngå å ødelegge felgen fra ujevn stramming press. Dersom fjerning av forhjulet, sørg for at scooteren er stabil på sin kickstand. Dersom fjerning av bakhjulet, være sikker på at noe er brukt til å støtte opp scooter rammen mens hjulet er fjernet. Når nøtter er av, dra hjulet av hjulnavet-dette kan kreve et smellkyss fra en gummihammer.

3 Ta reservedekket av bærebrakett og gjør deg klar til å installere det på din scooter. Hvis du ikke har reservehjul, må du ta dekket av felgen og erstatte rør inne. Deflatere den løse hjulet for å fjerne lufttrykket. Skru alle mutterne på delte felger og spaken felghalvdelene av dekket ved hjelp av en dekkspak eller flat skrutrekker (Vær forsiktig med en skrutrekker som det kan huljern felg og dekk). Stående på dekk kan noen ganger løsne det av felgen. Bruk dekk spaker å trekke dekket over kanten på solide felger.

Installasjon

4 Ved hjelp av en reservehjul, koble opp hjulet på hjulnavet slik at navet boltene stille opp til hullene i felgen. Bruk pipenøkkel til å feste og stramme mutterne på hjulet til navet, som arbeider i et stjernemønster. Hvis du ikke har en reservehjulet, fjerne den gamle røret fra fjernet dekk og sette inn en ny.

5 Re-installere felgen inn i dekket, enten hel eller delt halvdeler. Kontroller at røret luften stussen ligger i den høyre delen av felgen. For split-halvdeler, bolt felgene sammen, pass på å ikke klemme røret mellom metalldelene. Blåses opp litt for å feste rør inne i dekket. Installer dekket på hjulnavet, stramme ned i et stjernemønster. Deretter kan du blåse opp nyinstallert dekk til riktig trykk.

6 Kontroller dekk å sørge for at det ikke er løse eller svampete gang strammet ned. Rull scooter frem og tilbake mens du sitter på den for å legge press. Når fornøyd, ta scooter for en kort tur for å sørge for at hjulet fungerer som den skal. Dersom reparasjon på veien, ta det med ro de første 10 eller 15 miles for å sørge for at dekkene fungerer som den skal. Deretter ri som normalt.

Hint

  • Når du fjerner en dårlig slange, sørg for å se det over for å se om du kan finne den skyldige som forårsaket det å miste luft. Noen ganger kan problemet være en ekstern punktering, men andre ganger kan det være en skarp bit av felgen presser mot dekket røret.
  • Sørg alltid for å deflatere dekket før unbolting split felger. Lufttrykket kan stikke en løs mutter av i høy hastighet, noe som kan føre til alvorlig skade.