Hvordan endre en Clutch på en Ford Probe

Hvordan endre en Clutch på en Ford Probe


Generelt, når et problem oppstår med clutch av en Ford Probe, er det forårsaket av en slitt clutch plate. Erstatningen krever ikke bare en grundig forståelse av den teknikk og verktøy som trengs, men det støv som produseres av slitasje på clutch, som samler seg på de forskjellige komponenter, kan inneholde asbest. Clutchen i denne bilen er lettest tilgjengelig ved å fjerne transaksel, slik at motoren i bilen.

Bruksanvisning

foreløpige sjekker

1 Kontrollere nivået av bremsevæsken for hovedsylinderen i større reservoar med svart hetten nær baksiden av motoren. Hvis dette nivået er lavt, fyller DOT 3 bremsevæske. Imidlertid, hvis den er tømt nok til å tillate luft inn i hovedsylinderen, vil clutchen hydraulikksystemet trenger å bli luftet.

2 Fyll tanken med DOT 3 bremsevæske å blø clutchen hydraulikksystemet. Åpne utgivelsen sylinder plassert under bilen på forsiden av clutchhuset og fjern luftehetten fra lufteskrue. Passer til den ene ende av et plastrør over lufteskrue og kjøre den inn i en klar beholder med ca 2 inches for væske i bunnen, må den ende av røret forblir i fluidet. En annen person vil være nødvendig for å trykke ned og slippe clutchpedalen. Fortsett denne prosessen til en strøm av væske kommer ut, uten luftbobler, fra lufteskrue.

3 Slå motoren av og la den gå på normal tomgang med transakselen i nøytral. Kople ut clutch, vente noen sekunder og deretter skifte til revers. Hvis en skrapelyd høres, kan det være et problem med trykkplaten eller clutch platen. Dette vil sjekke hva som er kjent som "clutch spin-down tid.

4 Bruk parkeringsplassen pause for å hindre bevegelse og hold clutchpedalen omtrent halvparten av en tomme fra gulvet. Skift mellom første gir og revers flere ganger, betaler oppmerksomhet til hvor glatt skiftet er. Ruhet indikerer svikt i en eller flere komponenter, men er ikke forenlig med hva som kan ha sviktet.

5 Kløtsj helt og være sikker på at utgivelsen sylindertrykkstang forlenger ganske mye. Kontroller nivået på bremsevæsken i clutch master sylinder hvis den ikke gjør det, og fyll hvis nødvendig.

6 Sjekk dreiehylse som er på toppen av clutchpedalen for å sikre at det er verken overdreven bevegelse eller er bindende.

7 Sjekk at utløser gaffelen er montert på ballen stud solid.

fjerning

8 Støtt motoren mens transakselen er ute av bilen. En motor heise er den mest pålitelige alternativ, men hvis en jekkfoten benyttes en stor, firkantet stykke av trevirke må plasseres mellom jekken og bunnpannen for jevn fordeling av vekten av motoren og hindre motorolje sult forårsaket av panorere bøye eller vri.

9 Sett clutch justering verktøyet som fulgte med erstatningspakken gjennom clutch platen hub for å støtte clutch platen under fjerning.

10 Bruk den skriftlærde eller maling for å markere trykkplaten og svinghjulet for riktig justering under installasjonen.

11 Løsne trykkplaten og svinghjul boltene med skralle og riktig socket 1/4 omdreining om gangen i et kryss og tvers mønster til våren trykket har blitt fullstendig frigjort. Hold godt fast i trykkplaten og ta helt først boltene og deretter presset plate og clutch plate.

Inspeksjon av komponentene

12 Sjekk svinghjulet for sprekker, fuger, varmekontroll og andre synlige feil. Uavhengig av overflatens utseende, er det anbefalt å ha en maskin butikk maskin overflaten helt glatt. En middels grit smergelpapir kan anvendes for å fjerne lys glass.

1. 3 Se over piloten lageret og se etter slitasje eller scoring. Dette lageret er mest lett fjernes med en T58L-101-B eller tilsvarende avtrekker, men det finnes andre metoder som vil fungere også.

14 Undersøke slimhinnen på clutch plate for å være sikker på at det er minst 1/16 tommers over naglehoder; se etter løse nagler, sprekker, ødelagte fjærer, forvrengning eller andre åpenbare skader og bytt om nødvendig.

15 Roter den ytre delen av utgivelsen bærer mens du holder sentrum og legge press. Hvis du slår bevegelse er ikke glatt, eller støy er produsert, de lager og hub montering må erstattes.

Installasjon

16 Rengjør alle overflater av trykkplaten og svinghjulet som ble maskinert med rene hender og lakk tynnere eller aceton. Det er viktig at ingen fett eller olje bli liggende på følgende overflater eller slimhinnen i clutch platen.

17 Kontroller at demper fjærer av clutch platen er vendt mot trans, og bruk justeringsverktøyet å holde clutch platen og trykkplate på plass mot svinghjulet.

18 Sett på trykkplaten og svinghjul og stramme finger stramt bare, arbeider rundt trykkplaten.

19 Wiggle justeringsverktøyet etter behov gjennom den riflede navet til piloten lageret i veivakselen å nøye bunnen av verktøyet i pilot lageret. Dette vil sørge for at clutch platen er sentrert riktig.

20 Stram trykkplaten og svinghjul i et kryss mønster og litt om gangen for å unngå forvrengning av dekselet. Nøye dreiemoment disse boltene til mellom tretten og tjue fot pounds og ta ut justeringsverktøy.

21 Smør den indre sporet av utgivelsen bærer, utgivelsen gaffel kulefestet, endene og kontaktflater utgivelsen gaffel, utgivelsen sylinder pushrod socket, og transakselen inngående aksel peiling holderen sjenerøst med høy temperatur fett. De transinngangsAkselSpor og møte med utgivelsen peiling hvor det kommer i kontakt med trykkplaten membran fingrene trenger også et tynt lag med denne fett.

22 Fest utløserlager til utgivelsen gaffel. Skyv utløserlager på bakakselen inngående aksel mens passerer slutten av utgivelsen gaffel gjennom åpningen i clutchhuset. Skyv utløsergaffel på ballen stud før det er godt på plass.

23 Koble hydraulikkledningen av utgivelsen sylinder, stram montering, om nødvendig fyll clutch master sylinder reservoaret med DOT 3 bremsevæske og lufte systemet som beskrevet ovenfor.

24 Fest trans til kontakten, løfte den på plass og drei momentomformer til å stille opp drivstendere med hullene i driveplate, samkjøre merkene laget med den skriftlærde eller male tidligere.

25 Flytt transakselen forsiktig fremover til motorblokken styrepinnene er engasjert med hullene i transakselen monteringsflensen. Sett på transaksel til motoren husboltene og dreiemoment dem til mellom 66 og 86 fot pounds.

26 Installer først sentrum og deretter på venstre trans monterer og braketter, stramme muttere og bolter sikkert.

27 Monter tverrbærer og venstre nedre arm som en forsamling, stramme bolter og muttere sikkert.

28 Installer riktig transakselen montere, stramme bolter og muttere sikkert.

29 Installer alle andre komponenter som ble fjernet under utskifting av clutch forsamlingen.

30 Stram alle typer festeanordninger med riktig moment spesifikasjoner: Master sylinder montering nøtter - 14 til 19 fot pounds; Slipp sylinder bolter - (Alle 1989 og 1990 ikke-turbo fire sylindrede modeller) 14 til 19 fot pounds; og (1990 turbo fire sylinder og V6-modeller) 12 til 17 fot pounds

Hint

  • Bremse system renere bør brukes til å skylle støvet produsert av slitasje på clutchen til et avløp pan.
  • Kast forurensede kluter som brukes til å rengjøre clutch komponenter i en dekket merket beholder.
  • Væsken bør tømmes fra transakselen umiddelbart etter at bilen har blitt kjørt. Dette fjerner den mest sediment og forurensninger.
  • Ikke pust eller bruke trykkluft for å blåse ut støv som blir produsert av slitasje på clutchen.
  • Ikke bruk petroleumsbaserte løsningsmidler eller bensin for å fjerne støv.
  • Ikke bruk væske som har vært i en åpen beholder i lengre tid.
  • Ikke bruk væske som utstøtes under blødningen prosessen.
  • Ikke bruk boltene til å trekke trans mot motoren, kan dette føre til at trans saken å knekke.
  • Temperaturen på transaksel væske kan overstige 350 grader F. Bruk hansker ved tømming.