Hvordan endre drivstoffilter på en 1998 Ford Ranger lastebil med en 4,0 motor

Hvordan endre drivstoffilter på en 1998 Ford Ranger lastebil med en 4,0 motor


Hvis du aldri har endret Ranger drivstoff filter, kan det hende at Rangers ikke motoren i gang, så vel som det skal være - spesielt hvis det er en høy kjørelengde Ranger. Symptomer på en defekt drivstoffilter inkluderer redusert motorytelse, redusert drivstofforbruk og motorkraft tap. Skulle noen av disse problemene påvirker Ranger, vil du kanskje vurdere å erstatte Rangers drivstoffilteret. En dieselfilter er billig, og prosedyren for å endre drivstoffilteret på en 1998 Ford Ranger er enkel. Alt du trenger er noen grunnleggende verktøy. Bytte av bensinfilter på en 1998 Ranger med en 4,0-liters motor er det samme som å erstatte et filter på en Ranger med noen annen størrelse på motoren.

Bruksanvisning

1 Parkere 1998 Ford Ranger på selv bakken på et trygt sted. Sørg for at området er godt ventilert hvis ikke utendørs. Aktiver parkeringsbremsen for å sørge for at bilen ikke ruller mens du endrer drivstoffilteret. Skru gasspåfyllingslokket fra drivstofftanken for å avlaste drivstofftrykk. Åpne panseret og koble den negative kabelen fra batteriet.

2 Bruk en bil jack å heve fronten på Ranger. Plasser bukker under forserammeskinnene og senk Ranger på bukker. Sørg for at bilen er plassert trygt på bukker.

3 Krype under bilen fra førersiden av bilen. Se etter drivstoffilteret nær bensintanken rett under fører sittegruppe. Identifiser drivstoffilteret en sølv eller svart metall sylinder montert til rammen linje.

4 Legg merke til at drivstoffilteret er delvis dekket av et beskyttende skjold. Fjern mutrene som fester dette skjoldet på plass, ved hjelp av en skiftenøkkel. Fjern filteret skjold drivstoff og sett den til side sammen med nøtter som du fjerner. Løsne klemmene som dekker området der drivstoffilteret forbinder med drivstoffslangen. Du kan være i stand til å gjøre dette med bare hendene; men hvis festeklemmene er sta, kan du bruke en flat skrutrekker til å lirke klemmene fra hverandre.

5 Koble drivstoffslangene fra drivstoffilteret ved å kople push-connect beslag som fester drivstoffslangen. Bare legge trykk push-connect beslag og trekk forsiktig drivstoffslanger bort fra drivstoffilteret.

6 Inspiser drivstoffilteret og merker at det er festet til kjøretøyets ramme av en klemme. Bruk hendene og løsne denne klemmen nok slik at at drivstoffilteret kan gli gjennom klemmen. Fjern drivstoffilteret og kast den.

7 Skyv det nye filteret inn i festebraketten og skru filteret klemme over det. Plasser drivstoffledningen med drivstoffilteret og presse drivstoffledningen på bensinfilteret til du hører og hører et klikk. Fest klemmene over området der drivstoffledningen oppfyller drivstoffilteret. Fest drivstoffilteret skjold over drivstoffilteret med en skiftenøkkel og et sett med nøtter.

8 Krype ut under bilen. Hev bilen og ta ut jack stands. Senke bilen, slik at alle hjul på på bakken. Skru gasspåfyllingslokket tilbake til bensintanken. Gå rundt til panseret området og koble den negative kabelen til batteriet.

Hint

  • For en 1998 Ford Ranger, prøve å bruke en Autozone merkevare drivstoffilter med delenummeret FF686.
  • For din egen sikkerhet, alltid hansker og beskyttelsesbriller når du endrer drivstoffilter.
  • Hold åpen ild og tente sigaretter unna når du endrer din drivstoff filter.