Hvordan endre de bakre bremseklosser på en motorsykkel

Hvordan endre de bakre bremseklosser på en motorsykkel


De hydrauliske bakre bremsesystemer som brukes på dagens motorsykler er effektiv og relativt vedlikeholdsfritt. Men de er avhengige av deres bremsekloss friksjon genererende materiale for å redusere disse maskinene til en stillstand. Over tid slites materialet bort, slik at bare puten metall backing plate. Hvis venstre ukontrollert, kan metallplaten skade og arr bakhjulet bremse rotor, redusere bremse evne til å bremse motorsykkelen ned. Heldigvis erstatte de bakre bremseklossene er en enkel oppgave som kan normalt gjøres på mindre enn en halv time.

Bruksanvisning

1 Fjern bakbremsen caliper fra motorsykkelens svingarm. Bruk en pipenøkkel til å skru av caliper er bolter og trekke bøylen ut av holderen. Skyv bøylen ut av den bakre bremse rotoren.

2 Snu caliper over og finn festeskruene som fester bremseklossene og våren klipp. Skru ut boltene med en stjerneskrutrekker. Trekk bremseklossene og våren klippet ut av bøylen munn.

3 Trekk den gamle bremseklossene ut av fjærklemmen og sett de nye bremseklosser på plass. Juster bremseklossene monteringshullene med fjærklemmen er loops. Kast de gamle bremseklossene.

4 Spray innsiden av bakbremsen caliper med en aerosol brems rengjøring spray og tørk av med en klut. Sett inn en flat skrutrekker inn i caliper munn og trykk bøylen er stemplene helt.

5 Skyv bremseklossene og fjærbøylen inn i munnen på bøylen, samkjøre bremsekloss monteringshull og våren klippet er loops med hullene i bøylen. Sett inn og stram festeskruene med en stjerneskrutrekker til å feste bremseklossene til caliper.

6 Skyv bremsekalippernes over den bakre bremse rotoren og inn på svingarm braketten. Sett inn og stram caliper bolter med en pipenøkkel.

7 Pump den bakre bremsepedalen flere ganger for å gjenoppbygge hydrauliske trykket i bremse caliper. Stopp når bremsepedalen krever et fast trykk for å aktivere bremsene.

Hint

  • Bakbremsen caliper på noen motorsykler kan bli hindret av lyddemperen. For å få tilgang bøylen, løsne lyddemperens klemme med en pipenøkkel og trekk lyddemperen bort fra motorsykkelen.
  • Inspiser bakbremsen rotoren tilstand mens bøylen har blitt demontert. Hvis rotoren har dype huljern eller riper, erstatte rotoren.
  • Pass på at bremseklossene er festet før montering av caliper. Løse bremseklosser kan skape en farlig tap av kontroll eller bremseegenskaper.
  • Ikke prøv denne oppgaven hvis du mangler selvtillit eller verktøy for å fullføre jobben. I stedet har bremseklossene erstattet av en utdannet motorsykkel tekniker.