Hvordan Endre Automatic Transmission Oil i en Mazda Clef

Mazda Clef er en japansk bil produsert på midten av 1990-tallet. Den Haynes Repair Manual anbefaler endring giroljen hver 30.000 til 40.000 miles eller to år, avhengig av hva som kommer først. Fersk girolje holder girene skifter jevnt og forhindrer at motoren blir overopphetet. Endring av væske krever løfte bilen opp på bukker og slippe overføring renne pannen. Tenkt å tilbringe ca 45 minutter å fullføre denne reparasjonen.

Bruksanvisning

1 Parker Mazda Clef på et plant underlag. Løft fronten opp på et par bukker. Trykk på forsiden av hetten med full kroppsvekt for å sørge for at bilen er stødig på tribunen. Vent til motoren være kult å ta på.

2 Går under midten av motoren, og en overføring dreneringssumpen, som er en svart metall tank omgitt av seks bolter. Legg en dråpe klut og samling pannen under avløpet pannen.

3 Bruk 1/2-tommers pipenøkkel til å fjerne alle unntatt én av boltene rundt avløpet pannen. La oljen å renne ut fra sidene av pannen inntil det drypper langsomt. Fjern den siste bolten og trekk kjelen av overføringen.

4 Skyll pannen og bolter med såpevann for å fjerne oljerester. Sett på pannen på overføringen.

5 Ta med bilen ned fra bukker og åpne panseret for å finne den røde overføring peilepinnen. Dra den ut fra slangen og sette en trakt i stedet. Hell i 3 liter girolje, erstatte peilepinnen, og lukk panseret.