Hvordan en vanntemperatur Gauge arbeid?

Hvordan en vanntemperatur Gauge arbeid?


Racerførere må overvåke hva som foregår inne i en bil er motoren for å hindre sammenbrudd og sørge for at de krysser mållinjen. Vanntemperatur er en av mange ting en sjåfør må holde et øye med når du bruker en høy ytelse motor. En vann temperaturmåler gir en rask måte å gjøre dette mens en bil flyr rundt banen.

Betydning

En vanntemperaturen måleren viser temperaturen i den sirkulerte vann i en bilens motor. Dette vannet blir kanalisert gjennom radiatoren og forskjellige komponenter i motoren ved vannpumpen, og indikerer når et problem med kjølesystemet har oppstått. Problemet kan være en blåst vannslange, feil vifte eller lekker radiator.

Funksjon

Vann temperaturmålere er bygget opp av en meter drevet av elektrisitet som er festet til en wire som har blitt kveilet. En magnet er festet til spolen holder en tverr peker mot null inntil ledningen avføler varme etter at motoren er slått på. Den ledning, som går inn i en del av kjølesystemet, slik som radiator, hvor kjølevann strømmer, fører bevege pekeren på temperaturavlesning måleren for å indikere temperaturen på vannet.

Historie

Vann temperatur måler kan teste temperaturen i Fahrenheit eller Celsius. Disse temperaturmåleskalaer eksisterer på grunn av Gabriel Fahrenheit, som oppfant kvikksølvtermometer i 1714, og Anders Celsius, som var en viktig skikkelse i utviklingen av en annen skala for temperaturmålere.