Hvordan en tyktflytende Coupler arbeid?

Hvordan en tyktflytende Coupler arbeid?


En kopler vedrører en anordning som releer bevegelse eller energi mellom to enheter. En tyktflytende coupler utfører denne funksjonen, men overføringer rotasjon og dreiemoment via viskøs væske.

Design

Parring koplinger inneholde flere sirkulære, perforerte eller tabbed plater som passer sammen inne i en trommel. Platene i en vekslende konfigurasjon festes til en drivaksel anbrakt ved den ene ende av kopleren, og også til en annen aksel ved motsatt ende. Trommelen inneholder en dilatant, eller høy viskositet, fluid.

Operasjon

Viskøse koblere gi forskjellige resultater, basert på bevegelse av platene. Sett plater, da roterer samtidig, produsere kald fluid i flytende form. Platene roterer med forskjellige hastigheter produsere en skjær effekt på væsker på grunn av platenes perforeringer eller faner. Denne effekten fører til at fluidet som varmes opp og omdanne nesten til et fast stoff. Viskositeten av denne væsken fører til at platene til å følge hverandre og sender kraft mellom platesettene.

applikasjoner

Mange moderne firehjulsdrevne kjøretøy bruke viskøse koplinger som den sentrale differensialen. Viskøse koplinger også brukes som en differensialsperre i bilen bakaksel.