Hvordan en tekstmelding Gets til en annen telefon

Message Sortering

I tillegg til å koble mennesker bruker stemmen, de fleste moderne mobiltelefoner har også evnen til å sende tekstmeldinger. Denne funksjonen kalles "Short Message Service" eller SMS. Selv om disse SMS-meldinger bruke samme cellenettverk som taleanrop, de opererer i en helt annen måte.

Når en SMS-melding er sammensatt av en telefon, betyr det ikke overføre direkte til sin destinasjon. I stedet reiser det først til en "SMSC" eller Short Message Service Center. Hver mobiltelefon nettverk, for eksempel AT & T eller Verizon, har en egen Short Message Service Center. Denne plasseringen sorterer alle innkommende meldinger fra nettverket og kan håndtere innkommende data fra tusenvis av individuelle telefoner samtidig. På dette senteret blir tekstmeldinger lagret og deretter videre mot sine tiltenkte mål. SMSC fungerer som "postsentralen" for alle meldinger.

Message Switching

Ikke alle mobiltelefoner fungerer på samme nettverk. Selv om telefonene kan være fra ulike selskaper, må alle meldinger være i stand til å nå sine riktige destinasjoner. Sikre at meldinger rutes mot de riktige stedene er jobben av "GMSC", eller Gateway Mobile Switching Center.

Når Gateway sentralen har mottatt en melding som har blitt videresendt av SMSC, sjekker det sin database av nettverk detaljer. Denne databasen inneholder informasjon om mobiltelefoner fra alle forskjellige operatører, inkludert den generelle plasseringen hvor målet mobiltelefon sist ble brukt. Disse detaljene gjør at GMSC å videresende tekstmeldingen til riktig sted over hele landet.

Message Delivery

Når GMSC sentralen har funnet riktig geografisk destinasjon og passerte meldingen på, er tekstmeldingen leveringsprosessen nesten ferdig. For å fullføre det siste trinnet, må imidlertid meldingen bli overført på riktig sted og mottatt ved destinasjonen mobiltelefon.

En "BSS," short for basestasjon System, sender tekstmeldinger over luften ved hjelp av radiofrekvenser inn i området der målet telefonen befinner seg. Hvis mobiltelefonen er på, mottar meldingen og viser den til brukeren. Hvis telefonen er slått av eller utenfor området, en kopi av meldingen er re-sendes automatisk på et senere tidspunkt.