Hvordan en Controller arbeid for en elektrisk bil?

den Pedal

Som i gass biler, pedalen i en elektrisk bil styrer hvor mye strøm motoren legger ut. I elektriske biler, er pedalen er festet til et potensiometer, en type motstand. Motstander har det navnet fordi de motstå flyten av elektrisitet. Jo mer motstand, den mindre strøm som flyter gjennom motstanden. En potensiometer skiller seg fra vanlige motstander i at motstanden endres når den presses ned.

Kontrollere Controller

Pedalen styrer motorkontrolleren. En liten strøm flyter gjennom pedalen i en krets som overvåker den. Ved å måle mengden elektrisitet som strømmer gjennom pedalen, kan kretsen fortelle hvor langt ned pedalen trykkes og hvor mye strøm kontrolleren til å gi.

The Simple Route

Batteriene i bilen satt ut et sett mengde strøm, men motoren må være i stand til å sette ut mer kraft når pedalen er nede og mindre strøm når den er oppe. Den enkleste måten å gjøre dette på er med et annet potensiometer for å kontrollere mengden av strøm fra batteriet til motoren. Dessverre, motstander kaste bort noe strøm ved å slå den inn i varmen, og en så stor motstand ville kaste bort en enorm mengde strøm. Controllers bruke et helt annet system som er mye mer effektiv.

Kontrollere Motor

Kontrolleren styrer strømmen til motoren ved en transistor, en type høyhastighets elektronisk bryter. Transistoren sender ikke en konstant strøm til motoren. I stedet sender transistoren titusener av pulser av elektrisk kraft hvert sekund. Dersom transistoren ønsker å senke strømmen ved en viss mengde, utelater det pulser med jevne mellomrom. For eksempel, hvis transistoren ønsket å senke strømmen ved en femtedel, ville det slås av i en av fem pulser. Dette reduserer den midlere strøm, slik at motoren gå ved lavere strøm ved lavere effekt er nødvendig.