Hvordan elektrisk motor bremser fungerer?

Konsept

En elektrisk motorbrems er i utgangspunktet en vanlig elektrisk motor drevet bakover. I stedet for å forsyne motoren med strøm for å gjøre akselen igjen er noen utvendig kraft (vanligvis fra hjulene på et tog eller bil) på akselen, for å gjøre det dreie, noe som resulterer i generering av elektrisitet.

Elektrisk motor

En motor virker når strøm blir sekvensielt føres gjennom separate sløyfer av ledning (som er utformet og plassert strategisk rundt en permanent magnet festet til en sentral aksel), som genererer magnetiske felter. Disse magnetiske felt slå av og på i henhold til retningen av den sentrale magnet som den roterer til effekten av å sette en konstant følelse av dreiemoment på det, noe som gjør det snu.

bremsing

Med ingen elektrisk inngangs, tar det energi for å skru akselen fordi en kraft som kreves for å spinne den sentrale magneten mot et trykk på trådringene. Ved høye hastigheter (eller omdreininger per minutt) kan dette være en betydelig kraft, nok til å bremse ned en bil. Dette er derfor en av de søknader om denne teknologien er bremsing. Ikke bare sparer det bremseklossene fra seg ute, lader den også batteriet. Men en av de begrensningene elektrisk motor oppbremsing at effektiviteten reduseres ved lavere hastigheter siden den sentrale magnet føles mindre kraft når det er spinne saktere. Dette er en grunn til at dette systemet krever også friksjon bremsene til å fungere ordentlig i biler.