Hvordan du oppgraderer en motorsykkel eksosanlegg

En motorsykkel eksosanlegg er generelt enklere å oppgradere enn eksosanlegget på andre biler fordi motorsykkelen er mindre og lettere å manøvrere rundt mens du arbeider. Likevel tar det gode mekaniske ferdigheter til å oppgradere en motorsykkel eksosanlegg, og du bør bare gjøre det hvis du er komfortabel med prosedyren.

Bruksanvisning

1 Fjern eventuelle deler av sykkelen som kan blokkere eksosanlegget. Noen modeller kan du nå eksosanlegget klart, men andre kan ha crossover rør fra andre deler av motorsykkelens motor obscuring det. Skru dem med en skiftenøkkel og sett dem til side.

2 Løsne alle muttere og bolter som forbinder eksossystemet til kroppen av motorsykkelen, og ta hver brikke en om gangen. Start med eksosrøret og lyddemperen og jobbe bakover langs systemet til du kommer til hodet rørene. Hvis noen bolter er rustne eller fast, gjelder WD-40 eller gi dem et par Whacks med en hammer.

3 Kontroller avslørte deler av motorsykkel eksos system for rust eller skade. Disse delene er vanligvis skjult av eksosanlegget, og nå er et godt tidspunkt for å sørge for at de er alle i god form.

4 Ta ut de gamle eksos pakninger med en skiftenøkkel og installere nye for systemoppgradering.

5 Spray den nye sjefen rør med anti-seize og passe dem på plass på sykkelen. Stram feste krager nok til å holde hodet rørene på plass, men ikke så stramt som å gjøre å fjerne dem vanskelig. Hvis det er noen problemer med oppgraderingen, må du kanskje fjerne dem igjen raskt.

6 Spray innsiden av ny lyddemper med anti-seize og fest den til røret. Sikre den slik at den holder seg på plass, men holder forbindelsesboltene ganske løs, slik at du kan koble den eller tilpasse den lett.

7 Koble eksosrøret til montering av motorsykkelens eksos-systemet, hvis det er nødvendig.

8 Undersøk alle deler av eksosanlegget slik at de er riktig justert og passer sammen som de skal. Dine bolter og festene bør fortsatt være semi-løs, slik at du kan gjøre mindre tilpasninger og sikre at hver brikke passer akkurat slik det skal.

9 Stram boltene og fester på eksosanlegget, og starter med hodet rør og flytte tilbake til eksosrøret. De bør nå være sikret så stramt som mulig.

10 Koble noen av motorsykkelens andre komponenter som du fjernet for å få på eksosanlegget.

Hint

  • Nærmere på motorsykkel eksos system kan variere avhengig av hvilken type motorsykkel du har. Vær forberedt på å gjøre små justeringer for å tilpasse sykkelen du arbeider på.