Hvordan du kan øke oktantall for Etanol

Hvordan du kan øke oktantall for Etanol


Den oktantall for drivstoff er knyttet til sin ytelse og hastigheten på forbrenningen i bilens motor. Jo høyere oktantall i et drivstoff som etanol, jo saktere drivstoff vil brenne og mindre sannsynlig at motoren vil "banke". Når drivstoff brenner for fort, vil bilens motor "banke" og kan også midlertidig slutte å fungere. Styrking av oktantall av etanol kan forbedre bilens generelle ytelsen.

Bruksanvisning

etanol Energy

1 Etanol er avledet fra et alternativt drivstoff fremstilt fra stivelse som inneholdes i korn som sukkerrør, durra, bygg og mais. Etanol har et høyt oktantall, på 113, sammenlignet med 107 for metanol og 86-94 for bensin. Etanol brenner også rent på grunn av sin høye oktantall.

Styrking av oktantall av etanol kan forbedre en motor effektivitet. Ikke anta at bruk av drivstoff med høyt oktantall automatisk vil øke effektiviteten. Bruker riktig oktan egnet for motorens drivstoffleveringssystem er av største betydning.

2 Sjekk statlige etanol merking lover. Du kan vurdere og øke oktantall på etanoldrivstoff med en bærbar alkohol drivstoff test kit eller bærbar oktan analysator meter. En bærbar alkohol drivstoff test kit kommer i en lomme størrelse og kan brukes på nytt, noe som gjør testing oktantall enkelt og nøyaktig. Dette vil hjelpe deg å bruke riktig drivstoff oktantall for motoren din.

Øke oktantall ved å kjøpe høy kvalitet drivstoff og bensinstasjoner ofte, hver en til to uker, for de beste resultatene. Også holde motoren din godt avstemt og smurt og følge produsentens anbefalte vedlikeholdsplan.

3 Etanol absorberer fuktighet fra omgivelsene. Rundt 90 til 100 dager, hvis den ikke brukes, etanol i bensintanken eller motor går inn i en "faseseparasjon" scenen, hvor to lag med væske er synlige. Etter faseseparasjon, endrer etanol drastisk, med sin oktantall slipping med så mye som tre poeng. For eksempel, hvis du kjøpte 110-oktan etanol gass, etter faseseparasjon, du vil bare ha en 107 oktantall eller lavere, noe som kan være skadelig for motoren. En strategi for å øke etanol s oktantall er å brenne brennstoffet så snart som mulig før faseseparasjon inntreffer.