Hvordan du justerer SWR

Hvordan du justerer SWR


For å få mest mulig ut av CB du trenger å vite hva din Standing Wave Ratio er. SWR lesning gi deg en idé om hvor gode coax kabler, antenner og monterer er å matche opp med CB utgang. SWR er et forhold mellom den maksimale spenning og den minste spenning. For å justere SWR du trenger for å måle SWR å avgjøre hvilke justeringer må gjøres.

Bruksanvisning

1 Finn koaksialkabel som kjører fra antennen til baksiden av CB-radio. Fjerne kabelen fra baksiden av CB-radio ved å vri enden av kabelen mot urviseren.

2 Fest kabelen som du fjernet fra CB-radio til inngangen på SWR meter ved å vri enden av kabelen med klokka.

3 Koble en annen koaksialkabel til utgangen på SWR meter. Fest den andre enden av kabelen til baksiden av CB-radio der du fjernet antennekabelen.

4 Slå på SWR meter og CB-radio. Tune CB til kanal 1.

5 Slå SWR meter til fremre posisjon på forsiden av apparatet. Bryteren vil være merket med "FWD".

6 Trykk på svarknappen på CB mikrofon.

7 Juster knotten på forsiden av apparatet for å flytte nålen på displayet til lesingen du nå får. Line opp to nåler og endre bryteren på måleren fra "FWD" til "REF." Den leser du får på måleren er nå din SWR lesning for kanal 1.

8 Gjenta prosessen for kanalene 19 og 40.

9 Sjekk dine målinger. Hvis avlesningene for alle tre kanalene er under "2.0", din CB er klar til bruk. Hvis avlesningen er over "2.0", men er ikke i "rød sone", kun mindre justeringer vil være nødvendig. Hvis du vil endre SWR, sjekk lengden på koaksialkabel for å bekrefte det er lengden som kreves for din CB radio. Sjekk brukerhåndboken for kabellengde kravet. Sjekk også jordledningen og plate, og sørg for at antennen er riktig jordet.

Hint

  • Å få et SWR lesing i "rød sone" betyr at du har et kort eller annet sted i oppsettet ditt, vanligvis i koaksialkabel. Ikke bruk CB før du har funnet problemet og fikset det.
  • Å få en høyere lesing på de nedre kanalene da de høyere kanaler betyr at antennen er for kort og du trenger å øke lengden på antennen. Hvis avlesningen er lavere i de nedre kanaler antennen er for lang, og du trenger for å redusere lengden på antennen.