Hvordan du bytter vannpumpe på en 1999 Mazda protege

Hvordan du bytter vannpumpe på en 1999 Mazda protege


Vannpumpen er en svært viktig komponent i 1999 Mazda Protege motor. Mens motoren er engasjert, roterer et belte en impeller bladet i vannpumpen. Dette impeller sirkulerer kjølevæske gjennom motoren og opprettholde en forsvarlig temperatur i kjøretøyet. Over tid kan lageret på skovlhjulsakselen slites ut, forårsaker vannpumpen. En vannpumpe reparasjon kan utføres ved den eventyrlystne gjør-det-yourselfer og kan spare deg for nikkel eller to i prosessen.

Bruksanvisning

fjerning

1 Slå av motoren. Åpne panseret og koble fra batteriet ved å fjerne den negative kabelen. Bruk en fastnøkkel til å løsne batteriklemmen.

2 Plasser et avløp fat under tappepluggen radiator og tømme kjølevann. Skru ut pluggen ved å vri den mot klokken og la kjølevæsken å samle seg i dreneringssumpen. Lukk tappe ved å stramme det når væsken har stoppet drenering.

3 Finn og fjerne alle timing belt dekselboltene, ved hjelp av en skralle. Fjern timing dekselet. Når dekselet er av, fjerne registerremmen.

4 Fjern boltene som fester kjøleinnløpsrøret. En skralle bør gjøre jobben. Fjern røret og dets pakning.

5 Fjern beltet og løpehjul som er festet til vannpumpen. Pass på å holde all kjølevæske og fett bort fra dette beltet.

6 Fjern festeboltene fra vannpumpen med en skralle og fjern pumpen. Inspiser pakningen sittegruppe og fjerne all skitt med en ren, lofri klut.

Installasjon

7 Installer den nye vannpumpen og sørg for å bruke en ny pakning på kontaktflaten. Installer monteringsbolter og dreiemoment dem til 14 til 18 fot-pounds. Bolten som kobles dynamoen braketten på vannpumpen må strammes til 23 til 38 fot-pounds.

8 Installer løpehjul og belte. Stram dem ned med en skralle.

9 Erstatte pakningen på kjølemiddelinnløpsrøret med en ny pakning. Installer begge elementene og trekk til festeskruene til 14 til 18 fot-pounds.

10 Skyv timing belte på igjen og fest alle timing dekker. Stram boltene på dem med en skralle.

11 Fyll opp motoren med en 50/50 blanding av frostvæske og vann. Luft luftbobler ut ved å massere alle vannslanger med hånden.

12 Koble til batteriet. Den negative kabelklemmen skal strammes med en skiftenøkkel.

1. 3 Start bilens motor og la den varmes opp. Kontroller for lekkasjer.

Hint

  • Hvis du søler kjølevæske, rydde opp umiddelbart og grundig som det er giftig for dyr.
  • Kast alle brukt kjølevæske riktig. Ikke hell den i et avløp.