Hvordan du bytter vannpumpe på en 1993 Lincoln Towncar

Vannpumpen er ansvarlig for kontinuerlig sirkulerer kjølevæske fra radiatoren til motoren og tilbake. Når ovnen eller air condition ikke fungerer som den skal, eller i det hele tatt, det er et tegn på en dårlig vannpumpe. Andre indikatorer på at du kanskje må skifte vannpumpe på 1993 Lincoln Town Car lekker kjølevæske, dunkende lyder, rasling, fukt på motoren eller den kjøligere gjør hulke lyder.

Bruksanvisning

Fjerne vannpumpe

1 Sett på parkeringsbremsen og blokker hjulene. Koble kabelen fra den negative batteripolen. La motoren kjøle seg ned for et par timer.

2 Løft panseret og rekvisitt åpen. Fjern hetten fra radiatoren. Flytte en stor beholder under radiatoren avløps å fange kjølevæsken. Feste en 3/8-tommers diameter slange til tappeslangen for å lede kjølemidlet inn i beholderen. Åpne tappe passer med en tang.

3 Sjekk tilstanden på radiator slanger, varmeapparat slanger og klemmer mens kjølevæsken er drenering. Gjør planer om å skifte om nødvendig.

4 Fjern viften liksvøpet og viftemodulen. Ta av viftemodulen på en toppventil (OHV) motoren ved å løsne de fire boltene på forsiden av vannpumpe skivene. På et overliggende kamaksler (OHC) motor, løsne den store sekskantmutteren på fan clutch akselen.

5 Fjern drivbeltene plassert på fronten av motoren ved å fjerne festeboltene. Fjern vannpumpen skivene.

6 Fjern servopumpe hvis det er beholdt på vannpumpen og legg til side. Dette er bare nødvendig på noen Lincolns med en OHV motor.

7 Fjern kabelføringstrinsen og brakettenheten hvis du har en OHV motor utstyrt med air condition. Fjern tilbehørsbrakettene knyttet til vannpumpen.

8 Fjern den nedre radiatorslangen, varmeapparatet slangen og by-pass slange fra vannpumpen hvis du har en OHV motor. Ikke alle motorer har slangene koblet direkte.

9 Fjern vannpumpe festeskruene og vannpumpen. På OHV motorer, legg merke til de installerte posisjonene til de ulike lengde bolter og boltene som har monteringsskruene.

Installere vannpumpe

10 Ta ut og rengjør alle pakning eller fugemasse materiale fra vannpumpen, forside eller sylinderblokken. På OHC motorer, inspisere O-ringen og forsegling overflaten av vannet pumpehuset i blokken for smuss og rusk. Rengjør grundig før montering. (På OHC motorer, anbefaler Lincoln at O-ringen erstattes helst vannpumpen er fjernet).

11 Plasser nye pakninger på vannpumpen og strøk dem på begge sider med RTV tetningsmasse på OHV motorer. På OHC motorer, smøre O-ringen med ren frostvæske og installere det på vannpumpen.

12 Overfør noen slange porter og montering fra den gamle pumpen hvis du har en OHV motor. Installer vannpumpe og stram boltene til et dreiemoment på 12 til 18 fot-pounds på en OHV motor og 15 til 22 fot-pounds på en OHC motor.

1. 3 Sett i den nedre radiatorslangen, varmeapparat slange og by-pass slange til vannpumpen på OHV motorer. Bytt slangeklemmer.

14 Monter de resterende komponentene på vannpumpen og motoren i omvendt rekkefølge. Fylle kjølesystemet med riktig kjølemiddel-blandingen. Start motoren og kontroller at det ikke er noen lekkasjer.

Hint

  • Kontroller nivået på kjølevæske ofte i løpet av de første ukene av drift for å sikre at det ikke lekker og at nivået i systemet er stabilt.