Hvordan du bytter Timing Belt på en 1999 Volvo S80

Hvordan du bytter Timing Belt på en 1999 Volvo S80


1999 Volvo S80 er en twin cam motor som er identifisert av produsenten som en forstyrrelse motor, på grunn av sine små toleranser. Dette betyr at hvis timing belte svikter eller er installert på feil måte, ville katastrofal skade oppstår. Volvo anbefaler at registerremmen skiftes senest på 80.000 miles på grunn av beltestrammerreise grenser.

Bruksanvisning

1 Fjern luftinntaks slangene fra luftfilter til spjeldhus. Løsne tilbehøret beltestrammeren med en skiftenøkkel til å flytte den vekk fra beltet. Fjern beltet. Fjern kjølevæske reservoaret ved hjelp av en stikkontakt, men la slanger festet. Flytt den til side. Fjern servostyring reservoar boltene med en stikkontakt, men holde slanger festet.

2 Løft fronten av bilen og støtte den på bukker. Fjern passasjersiden dekk og hjulsettet med en lug skiftenøkkel. Fjern den indre fenderwell splash dekselet med en pipe. Ta av topp timing belte dekselet ved hjelp av en 10-mm kontakten.

3 Plasser en stikkontakt på veivakselen og slå av motoren med klokken til timing merke på veivakselen skivene på linje med & ldquo; 0 & rdquo; timing merke på timing dekselet på 12 o & rsquo; klokke posisjon. Se på kamaksel tannhjulene og sørge for at de taktmerkene på tannhjulene er på linje med merkene på bakdekselet. Den venstre side skal være på 11 o & rsquo; klokke posisjon, og høyre side på en o & rsquo; klokke posisjon. Hvis merkene er ikke tett, roterer veivakselen en gang, og de vil justere. Sørg for å justere krank posisjon slik at merkene er & ldquo;. Død på & rdquo;

4 Fjern veivakselen skivene boltene og skivene ved hjelp av en stikkontakt. Fjern den nedre Registerreim deksel og nedre del under veivakselen. Fjern timing beltestrammeren bolt, skive og strammer med en skiftenøkkel.

5 Installer den nye timing beltestrammeren. Sørg baktapp går inn i stikkontakten på blokken. Installer vaskemaskinen og løst installere bolten. Sett en umbraconøkkel i strammeren, og flytt deretter strammer inn, mot midten av motoren. Stram bolten litt for å holde strammeren på plass.

6 Installer timing belte fra høyre til venstre, på motsatt side av strammeren. Hold beltet så stramt som mulig på høyre side mellom tannhjulene. Se på timing merkene før du strammer og sørge dobbelt timing merkene på krank og cam tannhjul er & ldquo; døde på & rdquo.;

7 Løsne beltestrammeren og sett 6 mm unbrakonøkkel. Legg merke til pekeren er festet til strammeren. Bruk unbrakonøkkelen til å bevege strammeren mot beltet til pekeren er på linje med merket på høyre side. Måleren bak pekeren har to linjer atskilt med et mellomrom. Hvis motoren er varm - over 100 grader, flytter du strammer til pekeren er i midten mellom begge merkene. Hvis motoren er kald gjøre pekeren land på høyre side mark. Stram strammer boltene sikkert.

8 Drei veivakselen to omdreininger med klokken. Kontroller at taktmerkene er perfekt justert. Hvis ikke, løsne strammeren igjen og flytte veivakselen nok til å justere merkene.

9 Trykk inn på beltet ved siden av strammeren og se bevege pekeren og gå tilbake til sin opprinnelige stilling. Hvis den gjør det, er det strammeren riktig installert. Sett i den nedre timing dekselet. Installer veivakselen skivene og boltene og stram godt. Monter den øvre Registerreim deksel. Installer tilbehøret beltet ved hjelp av fastnøkkel til å bevege strammeren. Installer servostyring reservoaret og stram boltene med en stikkontakt. Installer kjølevæskebeholderen med en pipe å stramme skruene. Installer dekk og hjul montering. Senk bilen.