Hvordan du bytter termostat på en 1992 Buick Century

Buick først introduserte tallet i 1936 for å erstatte sine Series 60-modell. 1992 modellen var midtveis i første generasjon av "A-body," front-wheel drive århundrer. Mens drivverk Konfigurasjonen, behovet for å opprettholde riktig motortemperatur bodde det samme. Motorens kjølevann termostaten regulerer motorens temperatur ved å åpne og lukke avhengig av motortemperaturen, for å optimalisere drivstoff forbrenning og hindre overoppheting. Selv om ikke obligatorisk, er det en god idé å erstatte termostaten når du utfører kjølesystem reparasjon eller vedlikehold.

Bruksanvisning

1 Åpne Century hette. Flg øvre radiatorslange fra motoren til kjølemiddelutløpshuset, på den øvre del av motorens side (siden som vender mot fronten av bilen). Skyv dreneringspannen under motoren til den er plassert rett under kjøleutløpshuset.

2 Fjern boltene som holder kjøleutløpshuset til motoren, ved hjelp av en pipenøkkel og en 8 mm kontakten. På cruise control utstyrte modellene, må du fjerne vakuum modulator braketten fra kjøleutløpshuset med socket og skiftenøkkel først.

3 Trekk kjølemiddelutløpshuset av motoren, for hånd. Skubbe en fille inn i utløpshuset for å hindre rusk fra å komme inn i motoren.

4 Legg merke til retningen den gamle termostaten, og deretter fjerne den fra huset, for hånd. Skubbe en fille inn i huset for å hindre rusk fra å komme inn i huset.

5 Rengjør tetningsflaten på motoren og huset, ved hjelp av en pakning skrape. Tørk området rent med en fille. Anvende en 3 mm perle av RTV pakning maker inn i pakningssporet på huset.

6 Fjern fillene fra motoren og kjøleutløpshuset. Plasser den nye termostaten inn i huset, noe som gjør at den har samme retning som den gamle termostaten. Bolt huset til motoren, ved hjelp av pipenøkkel og socket (og sett på vakuum modulator hvis du fjernet det tidligere).

7 Start motoren og la den gå til temperaturmåleren når driftstemperatur. Fyll kjølevæske flow tank til "Hot Fyll" mark med en 50-50 blanding av Dexcool og destillert vann. Kontroller for lekkasjer rundt kjøleutløpshuset.

8 Kontroller kjølevæskenivået og toppen av etter behov, etter 50 miles av motoren.

Hint

  • Arbeid aldri på en motorens kjølesystem dersom motoren er kald å ta på.
  • Kjølevæske er dødelig for små dyr og regnes som en miljøfare. Kast gammel kjølevæske riktig. Hvis du er usikker på hvordan du skal kvitte deg med noen gamle bildeler væske, ta kontakt med din lokale auto deler butikken eller forhandleren for å få instruksjoner om hvordan du kan kvitte deg med væske i ditt område.