Hvordan du bytter Serpentine Belt i en Oldsmobile Alero

Oldsmobile Alero har som regel bare ett belte som driver dynamo, vannpumpe, servostyring og klimaanlegg. Produsenten anbefaler å sjekke dette beltet hver 6000 miles eller 6 måneder for mulig erstatning på grunn av normal slitasje. Denne artikkelen refererer til modell år fra 1999 til 2003. Sjekk detaljene for din modell år for å sikre riktige verktøy, metoder og systemer.

Bruksanvisning

1 Finn remstrammerens skivene. Oldsmobile Alero har en auto-justering beltesystem der strammer holder riktig stramming på beltet. Dette er vanligvis mellom veivakselen og dynamo, og du kan se strammer skivene er ikke koblet til ekstrautstyr.

2 Roter strammer skivene bolten mot klokken for å frigjøre spenninger på beltet. På en 2.4l motor, de fleste modellene trenger en åpen fastnøkkel for å rotere strammeren. På V6-modeller, de fleste bruker en 3/8-inch skralle eller breaker bar verktøy som passer inn i skruehodet.

3 Merk arrangementet av trinser og hvis du ikke har en belteføring diagram under panseret eller i manualen, tegne en skisse for din referanse.

4 Slip den gamle remmen av og sakte slipper strammeren.

5 Bruk din belteføring diagrammet for å erstatte beltet på de ulike trinser. Dreie strammeren på nytt for å tillate beltet å passe på alle trinser.

6 Sjekk beltet for å være sikker på at den sitter på alle trinser, og deretter kjøre motoren og se etter eventuelle flagrende eller andre tegn på feil montering.

Hint

  • For å fjerne beltet fra en Oldsmobile Alero V6-modellen, kan det være nødvendig å jekke opp bilen. Vær forsiktig og aldri jobbe under et kjøretøy som ikke er tilstrekkelig støttet.