Hvordan du bytter Registerreim av en Audi Coupe Quattro

Audi Coupe Quattro ble gjort i 1990 og 1991 som en del av Audis 90-serien. I tillegg til å være en all-wheel-drive bilen, er det drevet av en inline-femsylindret motor. Skifte Registerreim er en rutinemessig del av vedlikehold; men det er ganske dyrt å få det gjort på en butikk. Denne fremgangsmåten viser hvordan det kan gjøres med bare noen få verktøy.

Bruksanvisning

1 Ta av frontgrill, som holdes på med to skruer på toppen. Fjern utetemperatur sensor ved å klemme utstikkerne og trekke.

2 Unbolt fremre støtte ligger bak grillen. Det er fire 10 mm bolter, tre 8 mm bolter og to skruer nederst. Fjern klipp fra panseret-release kabel og presse dem til fronten av bilen.

3 Ta ut den sekundære radiator. Det er holdt på med to 10 mm boltene nederst. Fjern de to slangene, og la kjølevæsken renne i en gryte.

4 Løs opp 13 mm bolt som holder dynamoen til blokken. Bruk en 13 mm fastnøkkel på dynamoen braketten, snu klokken for å løsne beltet.

5 Fjern kompressoren belte for A / C med en 14 mm fastnøkkel på bunnen og en 15-mm skiftenøkkel på toppen. Fjern servopumpe belte med en 15 mm fastnøkkel og en 13 mm fastnøkkel bak skivene.

6 Fjern festet formet som en opp-ned "L" fra passasjersiden av blokken med en 17-mm nøkkel.

7 Fjern plastdekselet for beltene som er festet til blokken og holdt på med 6-mm Allen bolter.

8 Ta sveiven skivene. Først fjerne de fire 6 mm Allen boltene fra skivene og deretter midt bolten med en 27-mm kontakten. Sett bilen i femte gir for å holde motoren fra snu.

9 Fjern metalldekselet foran timing belte, holdt på med to 5 mm Allen bolter.

10 Sett sveiven bolten tilbake i og med bilen i nøytral, slå av motoren med en stikkontakt på enden av veivakselen bolten til den lille prikken på veivakselen skivene på linje med pilen på ventildekselet. Marker dot og pil med en markør eller maling.

11 For å være sikker på at motoren er på øvre dødpunkt (TDC), fjern den første tennpluggen og bruke en lang skrutrekker for å sørge for at stempelet er på toppen av sin reise.

12 Fjern kamaksel gir med timing belte fortsatt på og bilen i femte gir for å holde motoren fra snu. Fjern kamaksel giret og timing belte. Sett bilen tilbake i nøytral etter at det er løsnet.

1. 3 Det er en indre metallplate som må fjernes med et 10 mm og 13 mm stikkontakt. Det er tre bolter på forsiden, en på passasjersiden og på for vannpumpen.

14 Fjern de resterende 6 mm Allen bolt for vannpumpen og fjern pumpen.

15 Sett en ny pakning for vannpumpen og installere vannpumpen (eller installere en ny); installere i motsatt rekkefølge.

16 Sett på kamaksel gear, samkjøre det med timing merkene. Pass på veivakselen er også fortsatt på linje med pilen på ventildekselet.

17 Når alt er justert, installere den nye Registerreim og roter vannpumpe å sette timing belte spenning. Du bør være i stand til å bare vri beltet til 90 grader med fingrene.

18 Installer alt i motsatt rekkefølge. Bleed og fylle opp kjølesystemet.