Hvordan du bytter Prop på en utenbordsmotor

Hvordan du bytter Prop på en utenbordsmotor


Propeller er ofte skadet av kollisjoner med steiner, stokker og andre gjenstander under vann. Enhver båteier kan fjerne og erstatte en utenbordsmotor propell med bare noen få grunnleggende verktøy. Egentlig reparere ødelagte bladene er en komplisert prosedyre som krever spesialiserte metallarbeid ferdigheter, men med mindre propellen har mistet flere blader, kan en propell butikk vanligvis utføre reparasjonen for mindre penger enn en erstatning ville koste.

Bruksanvisning

fjerning

1 Kontrollere høyden og diameteren av den gamle propellen. Disse tallene er stemplet på propellen hub, i en form som "14 x 22" for en rekvisitt 14 inches i diameter med en 22-tommers banen. Hvis båten gode resultater før propellen ble ødelagt, kan du bruke en erstatning prop av en lignende stil og samme stigning og diameter. Hvis motoren ikke kunne nå vurdert RPM eller båten hadde ytelsesproblemer, ta kontakt med propellen forhandler om å bruke en annen stil eller størrelse på propellen. Kjøp en ny rekvisitt, eller finne en butikk for å reparere den gamle, før du fjerner den.

2 Koble tennplugg ledninger slik at motoren ikke kan utilsiktet starte. Fjern splinten fra slottet mutteren på propellakselen og kaste den bort. Stikk en trekloss mellom propellbladene og antiventilasjonsplaten for å holde propellen fra snu. Løsne kronemutteren med en pipenøkkel, deretter snurre den av akselen med fingrene.

3 Fjern vaskemaskin og avstands, og legg merke til hvilken vei rundt de er installert. Forsiktig på propellen fri for sin aksel med trekloss. Trekk stopperen av akselen, og legg merke til hvilken vei rundt det går.

Installasjon

4 Tørk av propellakselen ren og gni litt fett på rillene. Skyv stopperen tilbake på akselen i samme retning det var opprinnelig i. Før den nye eller reparerte propellen på akselen, etterfulgt av avstandsstykket og skiven.

5 Tre kronemutteren tilbake på akselen og kile trekloss på plass mellom bladene og antiventilasjonsplaten. Stram mutteren med momentet som er angitt i motorens eiere manuell: vanligvis rundt 20 til 30 fot-pounds på en 20 hk motor, opp til ca 50 til 60 fot-pounds på motorer enn 150 hk. Hvis du ikke har en momentnøkkel, ta din beste gjetning: 30 fot-pounds med en pipenøkkel som er 8 inches fra skralle til håndgrep betyr at du trenger å trekke i håndtaket med ca 45 pounds av makt.

6 Slå slottet mutteren litt lenger hvis det er nødvendig for å stille opp splinten hull. Ikke tilbake av mutteren til å stille opp splinten; strammere er bedre. Sett inn en ny låsesplint og brett enden for å feste pinnen på plass.

Hint

  • Påhengs rekvisitter vanligvis har gummiforet huber for å hindre støt fra skade dyrere komponenter inne i girkassen og motoren. Hvis motoren tidvis omdreininger opp plutselig mens båten føles som det mister strømmen, kan navet være skadet. De fleste prop-verksteder kan raskt erstatte gummi-hub med en ny.
  • Hekkaggregat og utenbords propeller ri på kileaksler og hver produsent bruker forskjellige spline mønstre. Kontroller at riflemønster er kompatible før du kjøper en ny prop.
  • Reparere en rekvisitt er vanligvis billigere enn å erstatte det, med mindre hele bladene mangler. Hvis du har råd til det, skjønt, er det godt å ha en ny, ekstra prop hendig slik at du ikke mister mye båtliv tid hvis prop må sendes bort for reparasjon.
  • Hekt av tennplugg ledninger før du gjør noe arbeid på propellen. Brå bevegelse av propellen kan, hvis girkassen er engasjert, føre til at motoren starter uventet.
  • Hold hendene godt klar av propellen når du slår mutteren. Prop bladene kan forårsake alvorlige skader.