Hvordan du bytter fra syntetisk olje til Konvensjonell

Kjører god ren olje i bilen er viktig for bilens ytelse. Olje bidrar til å smøre de interne motordeler for å holde dem fra å varme opp og slite ned. Mens syntetisk olje kan tillate deg å gå litt lenger mellom oljeskift, kan prisen bli noe uoverkommelige, på generelt dobbelte av konvensjonell olje. Hvis du bestemmer deg for å gå tilbake til å kjøre konvensjonell olje, prosessen for å bytte fra syntetisk til konvensjonell er relativt enkel.

Bruksanvisning

1 Sett dreneringspannen under bilens bunnpannen slik at når du trekker oljepluggen, vil oljen renne ned i pannen, ikke på bakken.

2 Fjern oljepluggen med en skralle og en stikkontakt. Størrelsen avhenger av bil, men vanligvis det går fra en 1/2 tommer til 9/16 tommers kontakten.

3 Ta av deg oljelokket på motoren, sett inn en trakt, og dumpe en qt. av ren olje gjennom systemet. Dette trinnet er ikke en nødvendighet, men det hjelper å skylle ut en urenheter i linjen.

4 Bytt ut oljepluggen, og skru ned med skralle.

5 Ta av oljefilteret. Avhengig av hvor stramt filteret er, kan du fjerne det for hånd; hvis du ikke kan bruke en filternøkkel, som du kan kjøpe til enhver automotive butikk. Det kan være lurt å sette renne pannen under filteret for å fange noen ekstra oljen som kommer ut av filteret under fjerning.

6 Sett på den nye filteret, og stram den.

7 Hell mengden olje som kreves for bilen inn i inn i oljeinnføringshullet i motor trakt. Du vil finne kapasiteter for spesifikke bilen i brukerhåndboken.

Hint

  • Hvis du ikke har en brukerhåndbok for bilen din, kan den lokale auto deler butikken trolig fortelle deg hva olje spesifikasjonene er for bilen din.
  • Kast din olje på riktig måte. Mange auto deler butikker godtar brukt olje; ringe rundt og finne et passende sted å bringe den til gjenvinning som olje er en miljøgift.