Hvordan du bytter Dash Fuse i en 1997 Ford Expedition

Hvordan du bytter Dash Fuse i en 1997 Ford Expedition


Hvis instrumentpaneler og brytere på dashbordet på 1997 Ford Expedition mister belysning, er grunnleggende bruk av bilen påvirkes ikke. Men når du kjører om natten, kan du ikke lese speedometer og temperatur eller bensin måler, skaper en farlig kjøresituasjonen. Heldigvis erstatte dash sikringen nesten alltid løser problemet og raskt får deg tilbake på veien.

Bruksanvisning

1 Slå av motoren og ta ut nøkkelen fra tenningen. Dette sikrer at du ikke får elektrisk støt eller skade lysene i dashbordet.

2 Finn førersiden sikringsboksen. Det er en liten rektangulær panel ligger under og litt til venstre for rattet, i nærheten av ditt venstre kne hvis du sitter i førersetet.

3 Trekk av dekselet med fingrene for å åpne boksen og eksponere sikringene. Finn dash sikringen, som regulerer instrument og bryter belysning. Det er i den andre kolonnen fra høyre, og den syvende rad fra toppen. Det er farget beige, og er nummerert 18 i eierens guide.

4 Fjern sikringen. Du kan trekke den ut med fingrene, bruker sikringen avtrekker verktøy som finnes i sikringsskapet, eller bruke et par nebbtang.

5 Kontroller sikringen for å sikre at det er blåst. En blåst sikringen har en pause i metall filament i midten av sin plast kroppen, og kan vises brent eller smeltet.

6 Sett 5 A reservesikring i den gamle ens sporet, og skyv den inn med fingeren for å sikre at det er godt på plass.

7 Sett dekselet på sikringsboksen. Slå på bilen og se om dash instrumentene er skikkelig tent

Hint

  • Du kan finne reservesikringer du kan bruke i sikringsboksen. Hvis ikke, kjøpe noen ekstra og holde dem der for fremtidig on-the-road reparasjoner.
  • Dersom nye sikringen brenner ut kort tid etter denne reparasjonen, har du sannsynligvis en kortslutning et sted i dashbordet. Rådfør deg med en automotive elektriker.
  • Bruk bare en sikring med 5 A-rating. En sikring med en lavere rating kan føre til at lys for å belyse svakt eller ikke i det hele tatt, mens en sikring med høyere rating kan ødelegge lysene.