Hvordan du bytter Clutch Slave sylinder i en Hyundai Excel

Skifte clutch slave sylinder på en Hyundai Excel er ikke vanskelig, men det krever en assistent til å hjelpe til med blødninger luften ut av hydraulikkledningene. Slavesylinder er på den side av manuell girkasse. Den er laget av støpejern og holdes på plass av to bolter. Jobben kan utføres på under en time.

Bruksanvisning

1 Jekk opp Excel og sted bukker under rammen. Senk bilen på tribunen og sørg for at den er stabil. Finne slavesylinderen ved å følge stål linje fra clutchhovedsylinderen til slavesylinderen. Clutchhovedsylinderen er boltet til brannveggen ved siden av bremsehovedsylinderen. Det er bare en stål tråd forlater clutch master sylinder.

2 Løsne den koniske mutteren som bærer hydraulisk væske til slavesylinder. Sørg for å bruke en linje skiftenøkkel utformet for å gjelde selv dreiemoment til mutteren for å hindre at mutteren sklir. Catch væske i et drypp panne. Helt fjerne linjen - være forsiktig med å bøye eller knekk det - noe som vil gjøre den ubrukelig. Bruk en 3/8-tommers kontakten og fjern de to festeboltene. Sett den gamle stavsylinderen til side.

3 Monter ny slave sylinder for hånd-stramme de to festeboltene. Forlater sylinderen løs for å tillate bevegelse. Dette vil hjelpe til å starte mateledningen inn i den gjengede port. Pass på at linjen er rett fordi bluss nøtter lett kan kryss-threaded. Når det er fullt i gang og for hånd, stram festeboltene for å sikre slavesylinder til overføring. Fullfør stramme koniske mutteren med en fakkel mutter skiftenøkkel.

4 Fyll clutch master sylinder med bremsevæske og har en assistent betjene clutchen flere ganger for å pumpe væske til slavesylinder. Be assistenten å holde jevnt trykk på clutchpedalen og løsne lufteventilen. Dette vil tillate luft og hydraulisk fluid å unnslippe. Be assistenten å betjene clutchen igjen for å teste for clutchpedalen integritet. Har assistent holde trykket igjen mens lufteventilen åpnes. Pass på at det ikke er luft i linjen eller i slavesylinder. Fortsett denne prosessen til kløtsjpedalen er fast og ingen luft er til stede.

5 Senk bilen til bakken ved å jekke den opp og fjerne jack stands. Sjekk for lekkasjer og drive clutch flere ganger. Start bilen og prøvekjøring det å sørge for at clutchen fungerer som det skal.

Hint

  • Hvis clutchen fortsatt er ubrukelige etter installasjon av clutch slave sylinder, kan problemet være clutch master sylinder. Dette blir ofte erstattet med slavesylinderen.