Hvordan Drive en gaffeltruck

Å kjøre en gaffeltruck tar en bit av praksis og er ingenting som å kjøre en bil. Gaffeltruck er styrt av sine bakhjulene, har uhåndterlig vektfordeling, og har ofte intuitiv kontroller. Avhengig av hvor du bruker, kan det hende du trenger en lisens eller spesialisert trening, men her er en kort eksempel på hvordan å drive en gaffeltruck.

Bruksanvisning

1 Fullfør pre-operasjoner sjekkliste. Se deg rundt bilen for eventuelle skader eller feil som kan forebygge gaffel fra fungerer som det er ment. Vær spesielt oppmerksom på hydrauliske mekanismer og dekkforhold.

2 Gjør deg kjent med alle kontroller og målinger. Dette kan gjøres ved å lese bruksanvisningen.

3 Legg merke til størrelsen og formen på hva du løfter, og sørge for at gaffelen du bruker, er satt til riktig bredde.

4 Observer arbeidsmiljø, sørg for at det er rent og fritt for hindringer. Ikke bruk en gaffeltruck i et område med tung fot eller biltrafikk, og heller ikke på glatte eller på annen måte usikre arbeidsforhold.

5 Start gaffeltruck med tasten og start-knappen. Flytt det gjennom grunnleggende operasjoner. Det vil være knotter og spaker som beveger gaflene opp og ned, styre bilen og kontrollere hastigheten.

6 Øv kjøre gaffeltruck i et åpent område. Prøv å løfte tomme paller eller sekker med sand for å bli vant til kontrollene. Når du er komfortabel, kan du begynne din tiltenkte ork.

7 Parkere gaffeltruck med gaffelen helt på bakken når du er ferdig.

Hint

  • Hold lasten så nær bakken som mulig og ikke kjøre noe fortere enn du må. Gaffeltruck er designet for å løfte tunge gjenstander, og er ikke en racerbil.
  • Øv med kontrollene i en åpen plass. Alle gaffeltrucker har bakhjulsstyring, men har forskjellig instrumentering. Gjør deg kjent med kontrollene på din gaffeltruck ved å spørre en erfaren operatør om hvilken modell du skal bruke.
  • Drifts tunge maskiner er ikke noe å bli tatt lett på. Hvis du aldri har brukt en gaffeltruck før, sørg for at du er sammen med noen som er erfarne.
  • Hvis du begynner å bruke denne maskinen uten kunnskap på forhånd, er det sannsynlig at du kan skade deg selv eller noen andre.
  • Ikke forsøk å løfte noen vekter før du er trygg og konsekvent i dine evner til å trygt og articulately betjene maskinen.