Hvordan drive en bil Amp i hjemmet ditt

Du kan en dag finner det nødvendig eller hensiktsmessig å bruke en bilstereo forsterker til å drive dine høyttalere til hjemmebruk. Fjerne en forsterker fra en bil eller kjøpe en ettermarkedet bil lydforsterker fra en bil tilpasset lyd butikken er en start sted. Det er ikke nødvendig for forsterkeren å alltid være eller har blitt installert i en bil. Høyt strømforbruk bilstereo forsterkere kan ha driftsspesifikasjoner som rival selv de mest kostbare "designer" audio forsterkere. Gir skikkelig DC elektrisk strøm (ampere) til en bilstereo forsterker i et hjem som er nødvendig for å sikre topp ytelse.

Bruksanvisning

1 Bestem deg for den totale produksjonen wattstyrke du ønsker for din forsterker. Dette nummeret er mengden av elektrisk kraft som forsterkeren kan produsere på en høyttaler eller kombinasjon av høyttalere.

2 Sjekk watt rating på spesielle eller spesifikk merkenavn av forsterkere. Du kan gjøre dette ved å lese informasjonen på emballasjen til forsterkeren eller ved å lese spesifikasjoner informasjon på nettsteder. Ofte navnet på forsterkeren vil gi effekten. (En oppdiktet eksempel på en 1000-watts forsterker kan være Car Tech Extreme Car Amplifier P-1000.)

3 Tilegne seg en AC-til-DC regulert eller bytte strømforsyningen med tilstrekkelig utgangs ampere strøm til forsterker til sin uttalte utgang (1000 watt). Alternativt, hvis det er en strømforsyning som allerede er tilgjengelig, bestemme om den kan drive forsterkeren til sin nominelle utgangs. (Se "Tips" for hjelp på hvordan å beregne dette kravet.)

4 Koble strømforsyningen til bil forsterker med 10-gauge ledningsnett kit. Vær sikker på den sorte ledningen er koblet til den svarte eller (-) bindende innlegg og den røde ledningen er koblet til den røde eller (+) bindende innlegg på både strømforsyningen og forsterkeren. Kryssing disse tilkoblingene skaper en fare for eksplosjon eller brann fra strømforsyningen og forsterker.

5 Koble høyttalerne til forsterkeren før du slår på enten strømforsyningen eller forsterkeren. Glemme dette trinnet risikerer å overbelaste forsterkeren og får den til å brenne ut før noen gang å få høre hvordan det høres ut i hjemmet.

Hint

  • Selv om denne artikkel antyder en forsterker utgangseffekt på 1000 watt, kan en hvilken som helst wattstyrke benyttes. Imidlertid må strømforsyningen være i stand til å gi "regulert" utgangseffekt / ampere / spenning. Bekreft denne spesifikasjonen ved å lese nøye pakken, spesifikasjoner ark eller kategorien spesifikasjoner på et nettsted. Evnen til strømforsyningen for å gi den nødvendige ampere for å drive forsterkeren til sin angitte watt-utgang bestemmes av Ohms lov. Først dele maksimale effekten ønsket (det er forsterkerens rangering) av motstanden i høyttalerne (vanligvis 4, 8, 12 eller 16 ohm). Deretter bruker du en kalkulator for å finne ut kvadratroten av den kvotient. Ikke la de elektroniske vilkårene skape forvirring; bruke watt, ohm og ampere for å sikre de riktige tallene er på de riktige stedene. For eksempel 1000 watt (forsterker) delt på 4 ohm (høyttaler motstand) er lik 250. kvadratroten av 250 er 15,811388, som er verdien av ampere trengs for å kjøre 1000-watts forsterker. Strømforsyninger er tilgjengelig som kan settes til en verdi dette nøyaktig, men de kan bære tilhørende høyere prislapper. Du kan kjøpe en vellaget, pålitelig regulert strømforsyning som kan produsere 15 ampere i mellom $ 100 og $ 150. Dette er tilstrekkelig til effektivt å drive en 1000-watts forsterker.
  • AC og DC ampere på disse nivåene kan være dødelig. Vær sikker på når du kobler strømledningene til forsterkeren at strømforsyningen er koblet fra veggkontakten. Feil tilkobling av ledningene på strømforsyningen eller forsterker kan ødelegge strømforsyningen og forsterker. En eksplosjon eller brann kan oppstå på grunn av feilkoblinger. Dobbeltsjekk alle tilkoblinger før du slår på strømmen. En måling av lyden på høyttalerne kjent som "lydtrykk" kan føre til hørselstap hvis den er for høy for lenge en periode.