Hvordan diagnostisere problemer med bilen i en Dodge

Diagnostisering problemer med bilen i en Dodge, eller en hvilken som helst bil, er moderat enkel. De fleste ganger er det en elimineringsprosess for å finne årsaken til problemet. Bruke de riktige metoder for å diagnostisere en bil problemet vil bidra til å spare timer og penger blir bortkastet. Her er noen enkle trinn om hvordan å diagnostisere problemer med bilen i en Dodge.

Bruksanvisning

1 Finn ut hvor problemet kan være. Dette gjør du enkelt ved å lytte til kjøretøyet eller merke hvordan det fungerer mens du kjører. Vær oppmerksom på uvanlige lyder eller handlinger bilen gjør. Dette vil bidra til å finne problemområdet, noe som vil bidra til å diagnostisere problemet senere.

2 Se etter enkle løsninger. Kontroller væskenivåer som vaskemaskin eller bremsevæske, olje, vann, overføring og vann i batteriet. Hvis noen av disse er lavt, fyller riktig reservoaret. Bremsevæske, frontruten-spylervæske, vann og batteri vann er fylt til nivå langs innsiden av reservoaret. Olje og overføring væske krever riktig fylling til en måler på peilepinnen. Girolje må legges mens bilen kjører.

3 Kjør bil for en dag. Hvis problemet oppstår på nytt eller vedvarer, se etter lekkasjer ved å se under bilen for pytter eller dryppende væske. Finn ut hvor væsken kommer fra hvis dette er problemet. Hvis du hører lyder, og det er ingen væske lekkasje, forsøke å finne området der støy er.

4 Sjekk luften i dekkene. Dette kan være problemet hvis bilen trekker til den ene siden. Hvis noen dekk tiltak lite luft, fyll den til riktig nivå. Hvis noen dekk er overinflated, redusere luft. Hvis bilen fortsatt trekker til én side, se etter slark i rattet ved å plassere bilen i nøytral, med foten på bremsen. Prøv å flytte rattet i begge retninger. Hvis hjulet beveger seg fritt uten motstand, kan dette føre til at bilen til å trekke. Hvis dette ikke er problemet, kan du trenger en justering. Hvis dette ikke gjelder, se følgende trinn.

5 Bestem bilens år, merke og modell. Dette er viktig fordi ulike modeller hadde endringer gjort i hele år med produksjon. Også viktig er at Plymouth og Dodge hadde forskjellige modifikasjoner i enkelte modeller fram til 2001.

6 Finn riktig repair manual for merke og årsmodell. Dette kan bli funnet på ett av tre steder. Dodge har en offisiell side for eiers manualer. Chilton verkstedhåndbøker selges på CD fra sitt nettsted. Haynes Håndbøker kan bli funnet på sitt nettsted eller i lokale auto-deler butikker. HP Bøker bøkene er solgt på PowerTrain.com. Disse håndbøkene koster rundt $ 25.

7 Få manual spesifikke for år og modell. Les bruksanvisningen for å finne spesifikk informasjon om ditt problem. Hver manual vil ha klar informasjon om årsak og mulige løsninger. Manualene vil også fortelle deg om problemet bør tas til en mekaniker. Du vil også finne de nødvendige deler og verktøy er oppført for å diagnostisere og reparere problemet.

8 Bestem om du ønsker å prøve løsningen selv, eller ta den med til en mekaniker. I begge tilfeller vil du ha en bedre forståelse av hva problemet er og hvilke korreksjoner er nødvendig. Pass på at du forstår helt hva manualen sier før du prøver å diagnostisere eller reparere problemet.