Hvordan diagnostisere Engine problemer på en 2000 Mercury Sable

Hvordan diagnostisere Engine problemer på en 2000 Mercury Sable


Motor problemer på 2000 Mercury Sable kan være forårsaket av en rekke problemer. Mens noen problemer er elektriske av natur, andre problemer er et resultat av en mekanisk feil. Store motorproblemer vil utløse "check-engine" lys for å komme videre. Dette vil ofte bety et alvorlig problem med hvilken som helst av sensorene på motoren eller eksossystemet. De fleste erstatnings sensorer, pakninger og ventiler kan kjøpes fra en auto-deler. Men før du erstatte noe, feilsøke problemet.

Bruksanvisning

1 Start motoren og åpne panseret. Sjekk for enhver damp som kommer fra motoren, eller drives ut av eksos. Enhver hvit damp indikerer en head-pakning svikt. Hodet pakning må byttes ut.

2 Sjekk for svart røyk kommer ut av eksosrøret. Dette indikerer at motoren går rik. Hvis det er en sterk lukt av drivstoff som hører til denne sort røk, det vil bekrefte en rik drivstoffblanding. Dette problemet må fikses av en profesjonell mekaniker.

3 Sjekk om det er banker, vibrasjon eller andre merkelige lyder fra motoren. En visuell inspeksjon vil normalt bekrefte hva problemet er. Sørg for å sjekke motorfestene på hver side av Sable motor. Gummibøssingene slutt slites ut over tid, og festene må byttes. Når festene svikter, vil motoren vibrerer for mye og vil høres ut som en metallisk clanking.

4 Finn OBD tilgang port inne i kabinen og slå av motoren. Tilgangen porten er en kontakt som ligger til venstre for hovedsikringen panelet i førersiden fotbrønnen.

5 Plugg OBD scan verktøy i tilgangs port og slå på tenningen, men ikke starte motoren. Deretter slår du på OBD scan verktøy.

6 Vent til OBD scan verktøy for å hente feilkoder fra onboard diagnostiske datamaskin. Displayet på skanneverktøyet bør lese "OK" når verktøyet har kodene.

7 Tilgang til de lagrede koder på skanneverktøyet ved å trykke på "Meny" og velg deretter "Lagrede koder" i menyvalgene. Bruk Mercury serviceveiledning for å oversette feilkoder for å finne ut hva problemet er (eller se Ressurser).