Hvordan diagnostisere en toppakning

Et hode pakning er en pakning som er plassert mellom motorblokken og den topplokket av et kjøretøy. Toppakning er ansvarlig for tetting sylindrene for å sikre maksimal kompresjon og unngå lekkasje av kjølevæske eller motorolje inn i sylinderne. Når en toppakning svikter, er det normalt referert til som en blåst toppakning. Erstatningen kan bli en kostbar reparasjon, så det er viktig å kjenne tegn på en toppakning begynnelse til ikke klarer å unngå ytterligere skade på motoren.

Bruksanvisning

Hvordan diagnostisere en Blown toppakning

1 Se på temperaturmåleren på dashbordet. Konstant overoppheting er et vanlig tegn på en toppakning begynner å gå dårlig.

2 Se for søte lukter røyk eller vanndråper som kommer ut av eksosrøret, som også er et symptom på en toppakning begynner å svikte.

3 Kontroller motorolje ofte. Hvis oljen på peilepinnen er melkeaktig eller om det er en melkeaktig ring rundt oljelokket, betyr dette at kjølevæsken lekker inn i bunnpannen og er et klart tegn på en blåst toppakning.

4 Følg nøye med på bilens ytelse. Når en toppakning er helt blåst motoren vil bli tent, inaktiv grovt eller ikke kan kjøre i det hele tatt. Dersom den kjører, vil det være en stor mengde av hvit røyk som kommer fra eksosen.

5 La motoren avkjøles i ca 20 minutter. Åpne panseret på bilen og ta av kjølevæske overløp tanklokket. Bruk din brukerhåndboken for å finne flow tank hvis du ikke er kjent med det. Hvis tanken lager en høy lyd når du fjerner lokket, kan dette bety at kjølesystemet er under trykk og er et tegn på en blåst toppakning.