Hvordan diagnostisere en dårlig skjerm eller Inverter Board på en LCD-TV

Hvordan diagnostisere en dårlig skjerm eller Inverter Board på en LCD-TV


En dårlig skjerm eller en inverter styret kan føre til problemer med bildekvalitet på LCD-TV. Diagnostisere problemer med disse komponentene ved å se etter en rekke forskjellige visuelle ledetråder. Den type problem du finner kan også hjelpe deg med å finne ut hvilken komponent som må fikses eller skiftes ut.

Bruksanvisning

1 Se etter fargeproblemer. Hvis enkelte deler av skjermen alltid vises som svart eller hvitt, kan dette tyde på døde piksler i LCD-skjermen. Dette problemet skyldes en produksjonsfeil eller ødelagte transistorer, og betyr de berørte krystaller er enten alltid mottar strøm, og da de er svarte, eller aldri mottar strøm, og da de er hvite.

2 Inspiser skjermen for eventuelle sprekker, chips eller andre skader. Hvis skjermen er skadet, kan det føre til at deler av skjermen for å bli misfarget, uklar eller blank. På grunn av strukturen av LCD-skjermer, kan skadede skjermer ikke bli reparert, og må byttes ut.

3 Slå på TV-apparatet. Hvis skjermen er blank, men lyden spilles normalt, indikerer dette et problem med omformeren. Likeledes, hvis bildet forsvinner eller flimrer av og på, men lyden er normal og TV fortsatt er på, dette kan også signalisere at omformeren trenger å reparere eller erstatte.

Hint

  • Ikke forsøk å erstatte eller reparere TV-komponenter selv med mindre du har relevant teknisk kunnskap. Forsøk på å reparere på TV hjemme, kan annullere garantien.